lørdag 29. januar 2011

Smøreforhold lørdag

Pga klarvær og stille luft har vi igjen fått inversjon, med mange minusgrader i dalen og plussgrader i høyden. Det er nå +2 grader på Eiksetra.

Snøen er ikke omdanna, så jeg vil forsøke med Vr55 eller VR60 i dag. Husk grunnvoks i bånn.

Dersom sporene blir glaserte utover dagen, kan det lønne seg med et tynt lag klister under voksen. Men det må være tynt, og det må varmes inn og glattes ut, og avkjøles for voksen legges på. Husk å ikke legge klister like langt fram i smøresonen som du legger voks.

5 kommentarer:

Tobbe sa...

Mye vind idag og spesielt oppe på Tverråsen. Mye bøss i sporet og ikke nykjørte spor, men fine temperaturer og sol, så alt i alt en bra skidag. Så ut som om det var mye mennesker på vei ut i løypene forøvrig.

Hvis man ønsker en tur på ca 3 mil hvor er det best å gå uten at det er altfor mye bakker?

Gunnar Schei sa...

3 mil uten særlig bakker? Det er umulig i Finnemarka.

De flateste partiene finner du med utgangspunkt i Ulevann, feks ned til Glitre (slakt) inn mot Engersetra eller rundt Vrangla.

Det finnes en del slake partier fra Andorsrud og innover Katthusdalen på Konnerud.

Dagis sa...

Hei har tenkt å være med på Hauern-gjennomkjøringa til DOT og CO i morgen. Har du noen smøretips for denne turen? Har hørt at de skal kjøre opp hele traseen før gjennomkjøringa. Det kan jo påvirke føret positivt, i forhold til både bøss og blanke spor. Tar også gjerne imot glidertips for morgendagen. Tipper det er mange av leserne her som skal gå.

Anonym sa...

Ang Andorsrud og Katthusdalen. Det er brøytet vei fra Heia og ca 1.5 innover Katthusdalen, ski må bæres den strekninga. Ellers var det meget fine spor men selvsagt litt bøss i sporet der også.

Gunnar Schei sa...

jeg fikk ikke gitt noen anbefaling fordi jeg så ikke henvendelsen din før nå Dagis.

Men glider er veldig greit, LF8 funker bra.

Feste på disse førene er typisk Rode multigrade, med grunnvoks. Tynt-tynt med klister i bånn kan forsøkes, men erfaringsmessig kan dette bli i overkant når kan går fra Kanada til Saga - mange kuldehøl her.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk