tirsdag 11. januar 2011

Smøretips tirsdag kveld

Da har det vært svært varierende forhold det siste døgnet, fra flere plussgrader til langt nede på blåswixskalaen. Og de lokale variasjonene har vært store.

Nå er det -2 grader på Eiksetra, dette tilsier at VR 50 er et godt alternativ. Husk at snøen har vært oppvarmet, og dermed har blitt omdannet, slik at krystallene i snøen er noe grovere. Da er det også viktig å legge grunnvoks i bånn, for å økt slitestyrken. Rode multigrade fungerer også godt på dette føret.

Dersom gradestokken beveger seg over 0, slik som nede i byen, vil VR 55 eller VR60 være bedre. Silver-bestanddelen gir bedre feste, med gode egenskaper på omdannet snø, og særlig når det er høy luftfuktighet.

Så vidt jeg vet, har det ikke vært kjørt nye spor i dag. Dette betyr at det i lavereliggende strøk, hvor det har vært varmt, faktisk er isete og hardt, og dermed vanskelig å få feste uten klister. Men så snart de får frest, blir det voksføre igjen.

5 kommentarer:

Tobbe sa...

Det var hardt og isete på Spiralen, så slet med feste. Gikk videre til Hvalsdammen og der var det litt løsere og bedre opp til Tverken. Ikke kjørt spor noen steder, men sporene ned fra Tverken var av god standard. Litt isete.

Forøvrig mange spreke ute i sporet ikveld!

Så at en sprek langrennsløper prøvde ut den nye Lupine pixo x hodelykten og den lyste opp meget bra. Kan ifølge han anbefales på det sterkeste.

Anonym sa...

Ved Martinsløkka var det ferske spor. Vi gikk opp til Svarthavna i kveld, og der var det spor fra igår. Bra feste med universalklister med VR50 oppå.

Anonym sa...

Konnerudstadion var isete i dag, men innover mot Hellaashytta ble det vesentig bedre... VR50 fungerte overraskende bra!

Glenn Østerud sa...

Det var gode løyper fra Landfalltjern og innover mot Tverråsutsikten i går kveld.
Ikke kjørt rundt Tverråsen, men sporet holdt. Helt nykjørte sport opp til Skimten fra Liersiden i går kveld.

VR50 med et lagt rødt på toppen ga gode ski på hele turen i går kveld.

Kjempeflott i marka nå, det virker som alt regnet som kom nede i byen har kommet som snø i marka.

Mette sa...

Må ut for å kjøpe VR50 skjønner jeg. Skuffet over at det ikke var kjørt løyper mot Skoger fra Hellashytta. Men flott tur i dag likevel!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk