søndag 30. januar 2011

Hele Hauerntraseen åpen

I dag har DOT satt opp buss til Kanada slik at folk kan få prøve seg gjennom Hauern traseen om de vil det. Det er i dag 14 dager til Hauern går av stabelen, og det er flere ledige plasser, så meld dere på!

I dag har hele traseen, fra Kanada via Nykjua og Saga til Eiksetra, opp Dritarbakkane, rundt Tverråserunden, ned til Tverken, via løypa til turheisen forbi Ballklubbhytta og ned Landfallbrenna til Spiralen via Strong og Klopptjern, blitt kjørt.

Lier har også kjørt alt av spor i Eikseterområdet, samt opp til Skimten og runden på Storsteinsfjell

Jeg ville lagt turen til et område med nykjørte spor pga slitasje på sporene ifm vind og varme i går.

Smøretips: Det er et par minusgrader på skauen nå, og jeg bruker i dag Rode Multigrade. Dersom man ikke har det, er nok VR 50 å foretrekke. Dersom det fremdeles er varmt i høyden ville jeg hatt med litt VR60 i lomma, sånn i tilfelle..

Glider: Bruk LF/CH 8 i dag.

4 kommentarer:

Hendrik sa...

Det finnes to typer Rode Multigrade; blå og lilla. Hvilken type er det du bruker når du anbefaler denne smøringen?

Gunnar Schei sa...

jeg har aldri bruk blå multigrade. Lille multigrade er den jeg henviser til. Jeg tror den heter bare multigrade, og at blå multigrade er en nyere variant.

Uansett: Den som heter multigrade og som det står 0 til -2 grader på (som reelt kan benyttes fra -0,5 og ned til ca -5 litt avhengig av luftfuktigheten og grovheten i snøen

Torleif sa...

Fin tur i går, men håper det kommer litt mer snø før Hauern.

Spesielt ned mot Saga hvor det har vært tømmerdrift er det litt tynt....

Glenn Østerud sa...

Torleig skriver om litt lite snø. Er det slik at de dyreste skia bør bli hjemme, og jeg bør vurdere å gå Hauern på et litt mer slitt par? Og heller spare go'skia til Birken?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk