søndag 9. januar 2011

Klart for søndagsturen

Det er satt mange nye spor, Drammen har kjørt hele hovedløypenettet fra Spiralen til Skimten (jeg er usikker på Kamstrupen). Nedre Eiker har kjørt alle løyper på Årbogen, samt fra Solbergelva og Aron, inn på skauen til marivann, Vrangen og inn til Ulevann.

Lier har kjørt fra Eggevollen til Svarthavna via Eiksetra og Løken, samt opp til Skimten og runden på Stprsteinsfjell. De har også kjørt fra Kanada til Nykjua og ut til Fallet.

Smøretips: Det er ca -2 grader og nysnø i sporene. VR 45 vil fungere fint, det samme gjelder Rode multigrade.

Smøretips søndag kveld: det er nå ca 0 grader på Eiksetra, litt varmere i lavereliggende strøk. I høyden, hvor det akkurat bikker under 0 grader, ville jeg ha brukt VR50, kanskje i kombinasjon med Rode Multigrade. Der hvor det er litt varmere enn 0 grader kan det tenkes at man må benytte VR55.

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Kamstrupen var flott i dag. Det var kjørt opp spor men ikke mange som gikk der :-)

Tobbe sa...

Gikk Hauern idag, og det var fine forhold fra Kanada til Nykjua. Ikke satt spor rundt Saga, men kom greit forbi der for det. Resten av løypen var bra!

Gunnar Schei sa...

takk for rapport!!

Glenn Østerud sa...

Jeg burde nok lest anbefalingene dine på skismøring før jeg la ut på tur på søndag... Jeg hadde bakglatte ski hele dagen!

Jeg smurte først med VR40 hjemme (der var det -4 til -5). La på til VR45 på toppen av turheisen, men det ble ikke stort bedre.

Og jeg som har ilddåp på go' skia... Go' ski og go' ski fru blom.

Men jeg skal smøre mykere neste gang...

Gunnar Schei sa...

det lønner seg alltid å lese smøretipsene... ;-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk