torsdag 20. januar 2011

Inversjon?

Det er kaldt igjen, men rapporter fra Marka tyder på at det er vesentlig mildere i høyden. Dette værfenomenet kalles inversjon, og har vært omtalt her tidligere. Det inntreffer ved høytrykk når lufta står stille (ingen vind) og kald luft synker ned i gruper og daler, mens det er varmere på toppene - helt motsatt av vanlig "praksis".

Smøretips: Det er føre for blå swix om dagen, men ta med en tube litt mykere smøring, feks VR 45 eller rode weiss, dersom det skulle være mildt på Skimten :-)

I dag har Drammen kjørt lysløypenettet på Spiralen. Nedre Eiker har kjørt fra Årbogen, inn på Skauene til Ulevann, Solbergvann og ned til Marivann. Jeg tror det vil bli kjørt til Aron og Solbergelva utover formiddagen. Modum har kjørt på Breiliflaka.

3 kommentarer:

TKS sa...

gjentar denne:
Jeg tok med meg et par gjenglemte ski fra den øvre parkeringen ved Landfalltjern i går kveld(19.01).

Post kontaktinfo om det er dine ski, så tar jeg kontakt med deg.

Dagis sa...

Veldig mildt i høyden i dag fredag. +2 på skimten og Marivann. Store variasjoner, tydelig inversjon med snø på trærne i søkkene i terrenget, bare trær ellers. Mye blanke spor så vi måtte ned på VR50 for å få skikkelig feste.

Ruben sa...

Veldig fint idag. Gikk fra årkvisla over pantegutten-tverken så skimten. Var -9 på årkvisla og +2 på tverken. Men løypene holdt seg harde så gikk fint uten alt for mangle glipp. Har vært ute flere dager nå og er tydelig at inversjonen gir utfordringer når det gjelder smøringen, men for all del! Utrolig fint i marka nå!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk