søndag 23. januar 2011

Klart for søndagsturen

Drammen kjører i dag hele hovedløypenettet fra Spiralen til Tverken, og rundene på Skimten, Tverråsen og Kamstrupen. Det trengs også, sporene ble ganske isete etter hvert i går.

Ellers er det aller meste av løyper åpne i marka.

Smøretips: Nå er det ca -3 grader i skauen, og vinden har fjerna inversjonen. I dag anbefaler jeg å bruke Rode Weiss, evnt VR45, hvor du legger et lag VR50 på toppen.

God skitur!

10 kommentarer:

Södergren sa...

Gikk Konnerud Stadion - Hellashytta tur/retur idag. Veldig isete og ikke kjørt løyper på noen dager, så anbefaler ikke å gå den turen idag ihvertfall.

Per Olav Horne sa...

Helt nydelig fra Ulevann til Solvang. VR50 med litt VR55 på miten satt godt.

Anonym sa...

Flott at Drammen kommune kjører løyper på Bragernessiden jevnlig, men hvorfor kjøres ikke Strømsåsen like jevnlig? Det er mange som liker å gå på ski i Strømsåsen, og forholdene i dag var elendige. Hvorfor denne forskjellsbehandling fra Drammen kommune?

Gunnar Schei sa...

det har nok med antall personer som beveger seg ute i løypene å gjøre.. Det er veldig mange flere på nordsida av elva, selv om det ikke er folketomt i Strømsåsen heller..

og så kjøres disse løypene av maskinene fra Konnerud, og her prioriteres løypene fra Dalen, hvor det også er ganske mye folk

Anonym sa...

Synes det er merkbart dårligere fra Konnerud til Hellashytta i år sammenliknet med tidligere år. Ble frivillig støttemedlem i Skigruppas venner for 2 år siden, siden jeg syntes de gjorde en kanonbra jobb. I år ser det ut som om alt arbeid er konsentrert om stadion og World-cup løypene. Når det gjelder antall personer i løypa; synes personlig det er ganske så folksomt på den strekninga, særlig kveldstid siden det er lysløype. Vil gjerne høre andres synspunkter her.

Södergren sa...

Ja helt enig. Det var veldig bra for to år siden og bra også ifjor, men i år har det vært slett kjøring på den strekning. Kommer ikke til å gå den noe særlig fremover tror jeg pga opplevelsene så langt. Velger heller Spiralen/Tverken området da dette har vært i bra kvalitet stort sett hele vinteren.

Torleif sa...

kjørt i det hele tatt i området fra Dalen parkering på noen dager. Håper det blir gjort nå som det fryser på igjen.

Ellers vil jeg si at jeg er dritt lei (bokstavelig talt) hundemøkk i løypa. Synes folk som har med hund bør:
1. Ha kontroll på bikkja
2. Plukke opp dritten, eller i det minste ha med en liten spade og kaste den ut i skauen.

Gikk i går forbi en kar som gikk med to trekkhunder, hvor den ene satt og gjorde fra seg rett ved siden av sporet uten at han plukket opp noe som helst...

Synes det er ufint, og veldig lite hyggelig.

Det var dagens klage / oppfordring til folk med hund.
Flott skiføre i helga, og masse folk ute. Det ER hyggelig :)

Anonym sa...

Ang. hundedritt; jeg ville stemt for at noen løyper er totalt bikkjefrie! Nå går vel mange i fistel, men det får stå sin prøve. Har gått mye fra Dalen til Skjoldhytta, på vei tilbake ned mot parkering er det alltid bra gjødslet i sidene, nettopp der smårollingene har en tendens til å tryne; så er det bare å vaske bikkjedritt av alle klærne før du kan ta ungen inn i bilen. "Er ikke hunden sin feil" hører jeg mange si; mulig det, men det er faktisk ikke mulig å forby hundeeiere å gå i bestemte løyper, hunder derimot...

Anonym sa...

Jeg har hund selv, 2 faktisk, og det er pinlig å se all dritten som ligger langs løypene i Drammensmarka. Det er vår plikt som hundeeiere å plukke opp, eller i hvert fall få møkka vekk fra løypene. Greier vi det ikke, så får bikkjene være igjen hjemme!

Anonym sa...

Til dere med surmaga innlegg om føret på Strømsåsen,så blir det vel kjørt like mye der som resten av løypenettet på Konnerud. Problemet er at minst 50% av de som går der går uten ski,og da blir løypene fort dårlige!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk