fredag 21. januar 2011

Alt klar for drømmehelg!

Det er inversjon om dagen, og dermed varmere i høyden enn ned i daler, søkk og myrer. Dette betyr et par minusgrader på toppene, og sammen med sol blir det drømmeforhold denne helga! :-)

Drammen har i dag kjørt lysløypenettet, samt opp til Tverken og Skimten. Alt av løyper er kjørt tidligere denne uka. Lier har bare kjørt litt i lysløypa i dag, men alt av løyper er åpne.

Øvre Eiker har kjørt fra Hokksund og helt opp til Snaukollen. Det får være turtipset for morgendagen, start på Ulevann!

Nedre Eiker har kjørt så og si alt av løyper fra Årbogen og Solbergelva, og videre inn på skauen til Vrangen, Marivannsrunde, Ulevann, rundt Vrangla og til Langvann. Modum har kjørt på Breiliflaka.

Smøretips lørdag: Det er litt vekslende forhold om dagen, pga inversjonen. Men jeg ville lagt på en myk blå/lilla variant, og hatt med meg mykere smøring i lomma. Jeg ville satsa på VR 45 i dag, ta med Rode Multigrade i lomma, og ta med VR55/60 i tilfellet glatte spor i høyden.

Jeg har vært på reise i dag og ikke kommet meg ut, så jeg tar gjerne i mot smøretips fra dere som har vært ute.

2 kommentarer:

Torleif sa...

Var og gikk fra Ormåsen - Hallhytta - Darbu - Ormåsen i ettermiddag. Ca -7 på ormåsen, merkbart mildere ved Hallhytta (tipper 1 varmegrad).

Blå extra fungerte ganske bra på hele turen...

Anonym sa...

Gikk fra skiheisen Aron, kamstrupløypa til tverken og opp på tverråsen, ned kamstrup og ned til solbergelva tilbake til aron i går kveld. var -8 på bånn i aron, +3 på tverken. Smørte om med lilla og da ble skia ok. Isete ned solbergelva...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk