tirsdag 17. januar 2012

Noen nye spor - og inversjon..

hei, Lier har i dag kjørt rundene på Tverråsen og Storsteinsfjell.

I tillegg har Drammen kjørt opp i Strømsåsen og Nedre Eiker rundt Mif-hytta.

Det er kaldere nede i dalen nå, enn i høyden, såkalt inversjon, hvor det er stille luft, og kaldere luft synker ned i dalbunnen, mens det er varmere på toppene. Vi hadde mye slikt i fjor også. Dette gir utfordringer for smøringen, fordi normalt er det motsatt - det pleier å bli kaldere i høyden.

Det er nå - 7 grader på Garsjø, ca - 4 på Eiksetra, og -2 grader på Skimten. Ved Eiksetra er det føre for blå extra, VR45 eller tilsvarende, mens i høyden bør man nå (kl 3)bruke plitt mykere møring, feks VR50 eller Rode Multigrade på toppen. Skal du opp i høyden bør du ha med mykere smøring i lomma. Sekundært så kan man stole på overkroppsstyrke og stake oppe på Skimtplatået, det bør gå greit det også, hvis man har prioritert rulleskitrening i høst ;-)

Om noen har bedre tips til hva som kan gjøres, så legg gjerne igjen en kommentar! :-)

21 kommentarer:

Per Olav Horne sa...

Har brukt Rex griptape de siste 14 dagene og hatt relativt godt feste og ok glid. Så tape kan være ett alternativ. Har man flere par ski burde man kanskje ha ett par stående klar med tape, kjekt!

Anonym sa...

Er galterud-Hellashytta kjørt opp?

Gunnar Schei sa...

strømsåsen ble kjørt opp i ettermiddag ja

Morten Fjeld sa...

Hadde skigo blå HF (-1 - -20)
Kjempebra ski!

Dagis sa...

Jeg synes klister med dekning fungerte bra i går. Det fikk meg opp isete bakker fra Landfalltjern og fungerte også bra på tilnærmet tørrsnø i høyden.

Oppskriften var: Syltynnt lag isklister KR30 varmet inn med smørejern. Avkjøles. Deretter tre tynne lag med Rode Multigrade.

Satt som spiker.

Kristine sa...

Noen som vet om det er kjørt opp løypene forbi Langevann - Urdevann? Hvor stor er den runden om man tar utgangspunkt fra Eikssetra?

Yngve sa...

Kristine.

I følge skisporet.no er det 3 dager siden Urdvann-Langevann ble kjørt.
Ved å legge sammen noen strekninger kommer jeg til ca 8 km. fra Eiksetra til Urdvann.
http://www.skisporet.no/buskerud/finnemarka/407

IL ROS sa...

Fra Eggevollen og opp til Langvann er det 7.8km. (Eggevollen-Eiksetra 2.8) Ca. 11km til parkering ved Urdevann (fra Eggevollen).

Hvilken runde er det snakk om? Om Vrangen eller ned til Tverken?
Urdevann rundt ser ikke ut til å være kjørt opp, bare den nordre traseen.

Kristine sa...

Jeg tenkte fra Eggevollen-Eiksetra-via Svarthavna-Lanvann-Urdvann(Ulvann?)og ned til Vrangen tenkte jeg.Og tilbake. Blir nordsiden av Urdvann da :-) Er dette en runde som er fin? Tenkte på mellom 20-30 km. Har bare gått lille runden over Grunnvannet-Vrangen tidligere. Også har jeg gått Skimten runden da. Ikke akkurat lommekjent foreløpig ;-)

IL ROS sa...

Fra Eggevollen til Vrangen er det i hvert fall ~17km. Over Vrangen til Eiksetra igjen tipper jeg på en 2.5-3km. Så blir det 2.8 ned til Eggevollen igjen -> så rundt 22km.

Ole sa...

Kristine.
Klikk på kommentar nr.4 fra toppen.På hans hjemmeside er det noen turer med garmin connect.Den øverste "Finnemarka" er nettopp den turen du spør om,målt til ca 21 km tur-retur Eggevollen.
Veldig fin runde som jeg har gått utallige ganger.Det er mulig å skjøte på sløyfer underveis etter som man blir bedre kjent.Fore trekker f.eks. å ta til høyre etter passering Langvann å gå løypa rundt Vrangla og opp til Ulevann.På slutten er det lettest å gå rett over Vrangen og Løken ned til Garsjø igjen.

Kristine sa...

Tusen takk for svar! Ole, det der så jo veldig bra ut! Da skal jeg prøve å ta til høyre etter Langvann. Blir spennende å se hvordan føret er etter dette etterlengtede snøfallet. Gleder meg!

Anonym sa...

Kristine;
Hvis du trenger en å gå tur med så blir jeg gjerne med. Jeg er ikke lommekjent jeg heller, men sånn passe kjent. Hilsen Haakon

Anonym sa...

Noen smøretips for kvelden?
Det er 2-3 minus, nysnø og høy luftfuktighet. Rode Super Weiss?

ÆE

Kristine sa...

Da er jeg tilbake. Tok turen rundt Vrangla, Ble i overkant av 25 km. Kjempefin tur som jeg skal gjenta ofte! Det var ikke preppet etter snøfallet og var litt trått. Er ikke så avansert på smøringen men gikk på V40 og det fungerte fint synes jeg da. Håkon, så ikke innlegget ditt før nå, takk for tilbudet!

Tjuvtrener sa...

Noen som kan si noe om føret ifra Spiralen til Tverken?

Anonym sa...

Hørte at det var glimrende forhold i marka nå, så i ettermiddag blir det tur. Håper dere alle tar dere minst en tur i helgen. Må utnytte de gode forholdene! God helg alle skientusiaster. Hilsen Haakon

Petter sa...

Gikk Kamstruptraseen igår og det var topp forhold. Hadde rå glid med Kuzmin!

Til Petter sa...

Rå glid med Kuzmin på nysnø?! :)
Skulle gjerne visst hvordan du fikk til det:)

Tjuvtrener sa...

Gikk en tur ifra Eggevollen-Tverråsen-Storsteinesfjell-Skimtrunden i formiddag. Store temperatursvingninger -13 på Eiksetra og -2 på Skimten 45min etterpå. Brukte den klassiske blåvoksen, men la på VR50 i høyden for å få det lille ekstra spikerfestet.

Per Olav Horne sa...

Gikk Landfalltjern-Skimtenrunden-Storsteinfjell-Tverråsen-Landfalltjern i går, knallføre. Første gang med Kuzminsiklede ski. Gliden ble bare bedr og bedre, så dette lover godt. Feste var så der. Prøver nå noen Skigo HF smøringen og må nok bli bedre kjent med hvor mange lag jeg trenger.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk