mandag 30. januar 2012

Forbered deg til Hauern!

Nå er det under en uke til starten går, og alle bør forberede seg på kraftprøven. løpet er jo ikke veldig langt, men går i tøft terreng, så optimale forberedelser gjør ting enklere.

Når det gjelder trening, så skal jeg ikke si så mye om det her, annet enn at det er lurt å ikke kjøre hardøkter for nærme opp til rennet. Jeg pleier å trene lett den siste uka, men holder kroppen i gang daglig, jeg tror ikke på å "hvile seg i form"

Men så er det skiene.. Det er meldt skikkelig kaldt om en uke, og selv om værmeldingene skifter ofte, så kommer jeg til å levere inn skiene til Bjørn Myhre i morra, få satt en ekstra fin slip på skiene min som jeg bruker til kaldt føre. En ekstra fin struktur under skiene gjør det lettere fordi den skaper en tynn vannhinne som man flyter oppå. En grovere struktur vil bare bremse, og er bedre egnet til å transportere vekk vann, noe det ikke vil være behov for dersom det blir skikkelig kaldt. Dette er faktisk som natt og dag folkens!

Jeg satser på slipen som kalles 2.1., har gått på den under Hauern mange ganger før, og det er en genial slip. Man glir fra ALLE! Og så benytter jeg helt enkelt CH4 glider. Den er litt tung å jobbe inn i skia og litt strevsom å skile av og børste inn, men den fungerer utrolig bra. Jeg vet at WC-løpere bruker dette når der er renn og kaldere enn -15 grader. Når det er så kaldt har ikke fluorglider noen fordel, fordi fluoren i hovedsak gir fordeler når vann skal transporteres vekk fra sålen.

Jeg kommer tilbake med litt mer avanserte smøretips på neste lørdag, beregnet for rennet.

5 kommentarer:

Hauernjomfru sa...

Om man har starter i en av de siste puljene, bør man smøre med mykere smørning enn tempen tilsier? Sporene blir vel blanke om man har 800 løpere foran seg?

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk i fjor i samme sprengkulde, og hadde smurt med x antall lag VR40, egentlig litt for mykt. Men allikevel slet jeg med godt feste opp de første 9km. Men det hjelper veldig lite å legge på mykere, det er min erfaring.

Men hva jeg skulle legge på som siste lag i en slik setting er jeg fortsatt usikker på?

Noen gode tips?

Anonym sa...

-25 på søndag er kaldt!
Hadde planer om å seede meg til en grei pulje til Birken, men det blir ikke en hyggelig opplevelse å gå i så kaldt vær.
Som blogginnhaver skriver, så er jo Kanada et kuldehull. Kan vel regne med ned mot -30 der da.

UFF

Plankepetter sa...

De sier at løpet ikke blir startet hvis det er mer enn -22 grader.
Men det kan man vel ta med en klype salt, siden det ble startet som normalt i fjor. Da det gikk rykter om -28 på Saga.

Gunnar Schei sa...

det var -24 i Kanada i fjor, -28 i Saga. Men på høydedragene var det behagelig og rundt -10. Det var friskt, men greit nok. Ingen sprenåpning fra Kanada riktignok..

De skriver at avlysning vil skje om det er kaldere enn -25 i store deler av løypa. Og værmeldingene er ikke særlig oppløftende..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk