tirsdag 24. januar 2012

Prioriter Hauern i år!

Thorleif Haugs Minneløp går 5. februar fra Kanada i Lier til Spiralen i Drammen. Dette er et tradisjonsrikt turrenn gjennom mesteparten av marka fra nord til sør, forbi mange av indrefiletene.

Løypa starter i kulehølet Kanada, derfra opp noen seige moter til Nykjuakrysset. Disse bakkene er fantastiske for alle som trener til Birken, de likner mye på bakkene opp til Skramstadsetra.

Deretter går det flatt og nedover til Saga, hvor første matstasjon kommer. Det er veldig pent langs med Sneisene før bakkene ned mot Saga, særlig i solskinn :-) Det kan være lurt å ha med seg litt vann og gel, siden denne stasjonen først kommer etter ca 16 km, lurt å fylle på litt før det.

Etter Saga går man over Tranemyrene, enkelt, men så kommer Fløitenbakkene opp til Lelangen. Fryjtelig tungt spør du meg, her er det mer eller mindre sammenhengende fiskebein i 2 km, dobbelt så tungt som Dritarbakkane ved Eiksetra.

Etter Lelangen går det greit til Eiksetra og andre matstasjon, og den siste tøffe knekken kommer opp de før nevnte Dritarbakkane. Her er det lurt å ha litt krefter på lager, slik at du orker trykke litt på, og slik at du kan nyte runden på Tverråsen - Drammensmarkas kanskje fineste runde, langs med myrer og åpen furuskog forbi utkikkspunktet på Tverråsen.

NEd til Tverken går unna, og så er det en runde forbi Golitaten og til Marimyr før du kommer inn på Kamstrupløypa (også en veldig fin trase, men pass opp for den tøffe utforbakken) som følges ned til Ballklubbhytta og videre til Landfallhytta og Spiralen. Fra Landfallhytta til Spiralen er det flere hårete utforkjøringer, hvor særlig Damefallene er utfordrende :-)

Alt i alt er dette en skikkelig tøff løype, men gjennom en fantastisk terreng, så jeg håper flest mulig tar turen! Arrangementet er også veldig bra nå, særlig ved mål, hvor det blant annet serveres varm mat.

9 kommentarer:

Anette sa...

Vi gikk Hauerntraseen i ettermiddag/kveld. Bare et lite stykke tømmervei, resten utrolig flott preppa. Rhode super gled og satt både der det var kaldt og litt mildere. Kan ikke bli bedre enn dette!

Torleif sa...

Hvor var det tømmervei?

Eirik sa...

Det er ikke noe tømmervei (iallefall ikke noe vei som blir brukt som tømmervei nå) i løypa.
Starten av løypa ble vel brukt tidligere i vinter, men nå er det fine spor hele veien!

Anette sa...

Tømmervei/traktorspor et ubetydelig stykke etter Saga,. Vi gikk ikke oppom Saga, men under. Dersom traseen er lagt om og skjærer rett over etter tunet, har vi gått feil av "gammel vane" .

Anonym sa...

Meldte meg på i går og ser frem til et fint løp.
Vet du noe om forskjellen mellom Vestre Gyllen og Hauern?

Skal gå Birken og gjelder å få seedet seg til en bedre pulje.
Ser ikke frem til 2 km med fiskebein etter 16 km!

Pleier sporene å bli veldig løse etterhvert?
Jeg skal starte i pulje 10, så har vel en 1200 løpere før meg.

Anonym sa...

Hvis langtidsvarselet holder seg med kaldt og lite nysnø holder sporene fint

Eirik sa...

Det har vært trikkeskinner de to siste årene. Men det er været som avgjør!

Hauern i mange år sa...

Vester Gyllen er et litt annet renn.. Hauern går for det meste i moderne spor, hvis dere skjønner. Vester Gyllen går i mer gammeldags spor, ikke så rett fram og oversiktlig. Mye små bakker opp og ned hele tiden. Hauern er laaange partier med det samme terrenget. Først mye opp, så mye ned, så masse fiskebein.. VesterGyllen er en krevende løype, men altså på en annen måte. Og avslutninge ner tøff, mye stigning på slutten. Hauern avslitter jo ganske lett.

Anonym sa...

Jeg er ikke helt enig i beskrivelsen av Hauern som en mer "moderne" løype enn Vestergyllen.
Jeg synes begge traseene går i varierende og tildels gammeldagse løyper - det er det som er så fint med begge disse rennene :)
Begge traseene har også lange innslag av "moderne" løyper dvs. "6-felts motorvei" på skogsbilveier, men også mye 2-spors varianter i småkuperte og svingete løyper.
Jeg tror og mener Hauern er noe tøffere løype totalt sett (og 5 km lenger i år), men en betydelig forskjell er at Vestergyllen har det tøffeste partiet helt til slutt, etter 38 km. Dette får Hauern til å føles lettere, særlig mot slutten.
((I fjor brukte jeg 10 minutter lenger tid på Hauern enn Vestergyllen, og da tror jeg lengdeforskjellen var på ca.2-3 km(?))

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk