søndag 29. januar 2012

Kjentmannskonkurranse - hvor er Ørjan??

Den forrige kjentmannskonkurransen var for lett, men denne er nok en nøtt for de fleste! Hvor har Ørjan tatt turen denne gangen? Legg igjen et svarforslag i kommentarfeltet, de som klarer det får heder og ære blant skifolket :-)

Tips: Vi er i Finnemarka, nærmere bestemt i den sørlige delen. Redaksjonen kan røpe at vi befinner oss langs en trase som er relativt mye brukt...

7 kommentarer:

Kristian Fredrik sa...

Vi er rett på nedsida av Steinkjerringa, selvfølgelig ;-)

Anonym sa...

Det er et slik skilt på Steinkjerring.
M.V.H
Egil Chr Thorstensen

Gunnar Schei sa...

dette var tydeligvis enklere enn jeg trodde, men det er helt riktig. I dumpa rett før Steinkjerringa finner dere dette skiltet.

park sa...

Med den farta mange har i dag, er det godt gjort å legge merke til dette...!
Men, - i din beskrivelse av Hauer'n-traseen nevner du noen hårete utforkjøringer mellom Landfaldhytta og Spiralen. Du nevner bl.a. Damefallene, noe som jeg ikke har peiling på hvor er. Damefallet var jo bakken ned fra kollen ovenfor dagens vei/løypekryss Landfaldhytta/Lunndeplassen. Den gamle (lys)-løypa gikk over her, og bakken ned mot dumpa til nevnte kryss. I dag går jo løypa i en sving rundt denne kollen og dermed er Damefallet ikke skiløype lenger...
Både Damefallet, Stankebakken og Kudalen er vesentlig kortere etter at Glitrvannverket førte fram sin vannledning.
Derfra mot Spiralen er det vel Stankebakken etter Ledininge og ned i kryssing av Kudalen som utmerker seg. - Men hvor er så Damefallene hen..??

Gunnar Schei sa...

park: interessant, min mormor fortalte alltid at Damefallene var de bakkene som gikk fra høyspenten nedenfor Landfalltj (altså der veien svingen hardt høyre, og løypa fra kastanjesletta kommer opp) og ned til grinda hvor løypa kan svinge hardt til venstre ned mot Hvalsdammen (er det den du kaller Stankebakken?)

Men ut i fra det du skriver så er dette feil? Eller så ble de opprinnelige Damefallene omdøpt når de flytta løypa?? Tom kan sikkert oppklare :-)

Ned til Kudalen er jp hårete, og det samme vil jeg si om bakken ned og forbi Klopptj.

takk for kommentar!

Egil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Egil sa...

Park har rett i at Damefallet var jo bakken ned fra kollen ovenfor dagens vei/løypekryss Landfaldhytta/Lunndeplassen.
Damefallet blir ikke brukt lenger.
Hilsen Egil Chr Thorstensen

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk