onsdag 4. januar 2012

mye snø - nye spor overalt!

Det har snødd ganske mye siden i går, vel 20 cm.

Lier har kjørt alt av spor fra Eggevollen via Eiksetra til Skimten, Tverråsen, Storsteinsfjell og Svarthamna. Det er også kjørt Nykjua-Saga. Drammen har kjørt alle hovedløyper, både på Spiralen, Landfalltjern, Tverken, Skimtrunden og Kamstrupen.

Nedre Eiker har også kjørt fra Ulevann via Solbergvann og Vrangen til Marimyr. Modum har kjørt Sponevollen-Kluftetangene.

Det er nå ca -1 grad, noe kaldere i høyden. Dette gir føret for VR45 med litt VR50 på toppen. Rode multigrade fungerer også bra. Noe varmere i lavere områder, her vil nullsmøring fungere, feks VR55.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Gunnar, takk for flott og hyppig info på sidene opp igjennom tidene.

Du har ingen som kunne foret deg med litt info om Konnerud/Mjøndalsskogen, da?

Anonym sa...

Gikk Tverråsen, Skimtrunden og Storsteinsfjellrunden i kveld. Skikkelig stemning med snødekte trær og måneskinn, men løypene var stedvis helt gjenblåst.

Anette sa...

Det er nok hodelykt som gjelder nå. Var på Spiralen i kveld. Nykjørt, men farlig skarpt og åpne bekkefar tvers over løypene. Blitt helt avhenging av denne bloggen. Tusen takk for ypperlig service!

Stian sa...

Gleder meg til å teste løypene snarest.nye ski hentet i dag,madshus birken.15 år siden sist. vr45 , vr55 samt rode voila multigrade ble plukket med,men er det noe annet av smøring jeg burde ha med slik værmeldingen ser ut den kommende tiden,og noen tips til 'pålegging' kunne kommet godt med.Takk så lenge for tips og en knall blogg

Anonym sa...

knallføre fra krysset Balklubbhytta/langemyr og inn til hytta under Tverråsen ( lysblå).Isete løyper fra Lunneplassen inn til Balklubbhytta.minus 7 her oppe Mvh E.Thorstensen

Eirik sa...

Jeg gikk ved Spiralen og hadde samme erfaring som Anette..
Det var noen få steder med grus/bekk (ta sats!) og ganske mange steder med is.
Generelt var det skarpt føre og vrient å få feste. Prøvde med med Multigrade.. La etterhvert på litt Violett i tråkket, men ble ikke noe bedre. (Bilen viste +1 grad, men var frossent i sporet. Burde kanskje hatt noe isklister. KB20?)

Haflan sa...

Gikk fra Underlia -skimtrunde - Tverråsrunde med iskliter i bunn og Rode multigrade (0-2) i går kveld. Det ga bra feste hele veien, men litt trått ovenfor Ballklubbhytta. Prøv å slå av lykt når dere er oppe på Skimtplatået. I går var det utrolig stemingsfult og ikke vanskelig å gå i måneskinnet.

Glenn Østerud sa...

Gikk fra Landfalltjern og Tverråsrunden i går kveld. Helt nydelig.

Smurte med VR45 og litt VR50, spikerfeste! Litt trått innenfor Tverken.

Samme erfaring som Haflan, vi gikk uten lykt store deler av Tverråsrunden. Helt magisk.

Dagis sa...

Hauern-traseen? Noen som vet om det fremdeles er brøytet vei fra Kanada og skogsdrift ved Åtteskillingsveien? Har egentlig planlagt gjennomkjøring av Hauern i helga...

Gunnar Schei sa...

hauern traseen er ikke klar ennå, vet ikke når det vil skje, kanskje til helga

Dagis sa...

Fant ut nå at hele løypa åpna i dag. Slutt på tømmerkjøring og preparert hele veien. Litt isete i starten opp fra Kanada, ellers drømmeforhold.
Jipii! Da blir det gjennomkjøring lørdag morgen.

IL ROS sa...

Noen som vet om det er preparert fra Svarthamna opp til Langvann og Urdevann?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk