søndag 22. januar 2012

mye snø - nye spor, men løst?

Det har kommet rundt 30 cm snø det siste døgnet, og nå som det har slutta, ruller løypemaskinene.

Lier kjører på morgenen Eiksetra-Kanada. Her settes det spor for klassisk, ikke skøyting i dag. Videre så presspes alt av løyper i Eikseterområdet, samt på Tverråsen og opp til Skimten og runden på Storsteinsfjell.

Nedre Eiker kjører alt av løyper med utgangspunkt i Ulevann, både ned til Marimyr via Vrangen, og hel ned til Solbergelva og Aron. I natt ble det også kjørt runden på Vrangla og ned til Sandungene. Det er også kjørt på Årbogen og opp tl Ulevann derfra.

Lier vil også kjøre fra Røine inn til Breili.

Øvrige løyper finnes det lite info om. Jeg antar Drammen også kommer til å kjøre hele løypenettet i dag, men det vet jeg ikke med sikkerhet.

Det er ca - 3 grader inne i skogene nå. Mye nysnø, så det kan være litt trøtt, ikke legg på for mange lag smøring. I dag ville jeg ha brukt VR40, med litt VR45 i tråkket. Det er ganske høy luftfuktighet, så Rode Weiss kan også være et godt alternativ. Nysnø er litt tregt ift gli, jeg ville brukt fluorglider i dag, LF7.

8 kommentarer:

Plankepetter sa...

Utrolig dårlig av Drammen å ikke kjøre ut om Marimyr. De kunne gjort det isteden for beinveien fra Aron til Tverken, men det hadde vel tatt dem et kvarter ekstra.

Eirik sa...

Jeg gikk Eggevollen-Vrangen-Marimyr, men måtte også snu. Det sto mange der og lurte på om noen ville tråkke løype..
I følge ryktene var det en ny skjåfør i løypemaskinen som ikke turde å kjøre alle løypene...

Men ellers var det fine forhold, men naturlig nok litt løst.

Trond sa...

Samme skuffelsen her. Men jeg synes vi er så privilegerte med løypekjøring ellers, at jeg ikke synes det er riktig å klage. Vi tok ansvar og tråkket over Løken/Vrangen :) selv med overvann, ble tråkket vårt brukt av mange..

Eirik sa...

Nei, det er ingen grunn til klage! Møtte en kar i dag som kunne fortelle at i gamle dager var det status å være først ute og tråkke løype!

Pleier det å være kjørt løype over Vrangen?? Eller er de redd for å miste maskina i vannet eller fryse fast i overvannet?

Tom Atle Bordevik sa...

Er det noen som vet om det kommer til å bli kjørt løyper fra Andorsrud til Heia?

Torleif sa...

Tom:
Blir sikkert kjørt i løpet av uka, bør være mer enn nok snø der nå!

Ole sa...

Lier kjører Garsjø og Løken/Vrangen med scooter,da man ikke tar sjansen på å kjøre med tung maskin her uansett.Dette er nok ingen prioritert oppgave i helger med tunge snøfall,men tas i vanlig arbeidstid på ukedagene.

Anonym sa...

Hadde en flott tur fra Kanada til Drammen i går (søndag).
Noe løst men med 30-40 cm nysnø siste døgn var løypene godkjent.
Trått kan jeg skrive under på at det var. Gikk på Rode lilla multigrade, greit feste.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk