tirsdag 10. januar 2012

kjørt på nytt i hele marka!

I dag er det virkelig kjørt overalt. Drammen har kjørt alt av hovedløyper, slik som tidligere i vinter. Lier har kjørt alt i Eikseterområdet, men ikke Saga-Kanada. De har også kjørt Tverråsen, Storsteinfjell og helt ned til Undersrud.

Modum har kjørt på Egersetra, Nygårdshøgda, ned til Sandungene og helt inn til Vrangla. Nedre Eiker følger på og har kjørt alt i Ulevannsområdet, rundt Vrangla, inn til Langvann og til Marimyr.

Modum har også kjørt opp Hovlandsfjellrunden, Hestås og inn til Breili.

Det er nå ca -1 grad og innimellom litt kaldere inne i skogen, og Rode multigrade vil fungere bra. For swix-entusiaster vil VR50 være et godt alternativ, muligens er det såpas kjølig at dette kan dekkes av et lag VR45.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det ikke kjørt overalt så lenge Kanada-Fallet ikke er kjørt.

Ellers ser jeg at du ikke er konsekvent med hensyn til bruk av stor og liten bokstav i titler og tekster. Kanskje du skal gjøre et valg? Personlig ville jeg foretrekker stor bokstav i titler og tekst, altså at du følger rettskrivningsnormen.

Anonym sa...

Fin blogg dette Gunnar, fortsett slik du skriver nå du. Det er viktigere ting her i livet enn å pirke med rettskrivningsnorm. Og spesielt fra oss anonyme.

park sa...

Trøndere og nordlendinger er stort sett (alt for?) flinke til å skrive som de snakker. Altså dialekt! I personlige blogger, på Facebook osv. synes jeg det er fott... Rett og slett!
Innholdet får da et mer lokalt preg, og din blogg ER jo akkurat det... LOKAL. Derfor,- hold fram som du stevner med fine og saklige skildringer fra Drammensmarkas ski-eldorado...!

Ole sa...

Skjønner ikke hvorfor man behøver å ta en slik kverulerende tone.Siden blir jo oppdatert av ren entusiasme og på fritiden,som en service for oss andre skiglade.Den blir jo nå enda mer aktuell ettersom Drammen og visstnok Øvre Eiker har trukket seg fra føretelefonen.
Jeg er selv opptatt av språk ,og for andre som er opptatt av språkets finurligheter kan jeg henvise til www.finnerikvinje.no.Han har forresten idag en epistel om hilsing/ikke hilsing i skiløypene.

Per-Christian sa...

Hei!
Vet du om det er mulig å gå fra Saga til Eiksetra slik forholdene er nå? Gikk fra Kanada til Nykjua på søndag og det var helt fantastisk da, men planlegger å gå hele veien fra Kanada til Spiralen på fredag.

Anonym sa...

Rettskrivningsnormen gikk åt skogen, over til ski:

Fikk en fin tur Landfall-Skimten-Storsteinsfjell-Tverråsen og ned igjen.
Hadde bra feste, bortsett fra Tverråsrunden. Pleier det å være varmere på den siden av Skimten?

Flotte spor, men er det mulig å programmere Fido til å ikke tråkke i rett i sporene? Det er god plass i midten...

ÆE

IL ROS sa...

Og når man først er inne på temaet med hvordan man ter seg i skiløypene, er det fint at folk med monsterlykter med x antall lumen vinkler lykten litt bort fra møtende løpere og ikke rett på vedkommene. Nattesynet til de uten lykt ødelegges helt, og de med mer puslete lykt ser jo stjerner og planeter i lang tid etterpå.

Anonym sa...

Det var jeg som forfattet det første innlegget og jeg vil nødig bli oppfattet som negativ til bloggen. Bloggen er meget bra den, og rettskrivingsnormen får så være. Det ser bare litt uryddig ut når titlene og tekstene begynner med liten og stor bokstav litt tilfeldig.

Når det gjelder sterke hodelykter har jeg ikke oppfattet dette som noe problem overhodet. Måneskinns-entusiaster må tåle lyset eller bruke truger for å komme seg ut i skogen utenfor løypene.

Ingar sa...

Heisan! Supert at noen oppdaterer om forholdene i marka. Men, jeg lurte på en ting.. Finnes det noe sted der det er oversikt over hvilke løyper i Finnemarka som er preppet for skøyting?

Richard sa...

Onsdag kveld var det også kjørt opp i Strømsåsen. Flott blogg!

Richard sa...

Jeg mente selvsagt tirsdag!

Gunnar Schei sa...

dette er en blogg, den skrives raskt og leses raskt og er muntlig i formen. Slik er bloggsjangeren, like it or not.

jeg lever godt med en negativ kommentar, dette er faktisk den første noensinne :-)

Anonym sa...

Hvorfor har du bilder på bloggen?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk