søndag 15. januar 2012

Hvor er Ørjan på dette bildet?

Hei alle lesere! Hvor er Ørjan på dette bildet? Legg gjerne en kommentar og si hva du tror om det.

OK da, denne var ikke så vanskelig, men jeg skal legge inn noen slike oppgaver utover vinteren, og så får vi se da, hvor kjent folk er i marka :-)

Veldig hyggelig at folk tar turen langveisfra for å gå på ski i Drammensmarka, dere er svært velkommen, spør du meg! Her har vi plass, og det er virkelig perlen blant bymarker i Norge, jeg har ikke sett noen bedre. Kom gjerne med tips om dere har noen personlige favoritter,

11 kommentarer:

Ole sa...

Han står like ved steinvarden på Storsteinsfjell og tar bilde rett østover.Forøvrig en fantastisk fin sløyfe oppe på platået,dette.

Gunnar Schei sa...

det er selvsagt helt korrekt, flott bilde var det også!

Eirik sa...

Da har jeg vært gjennom Hauern-traseen!
Var trikkeskinner stort sett hele veien og fine forhold.
Eneste var inni skogen etter Saga. Her har det noe iseete og en god del kvist og kvast i løypa.

Fra Tverken og ned tåler løypa mer snø. Det er ikke mer enn det absolutt må være, og folk bør være ytterst forsiktig om de går med nye racing-ski.

Men for all del: Kom dere ut på ski!

Gunnar Schei sa...

Takk skal du ha Eirik!! Veldig fin rapport fra deg. Nå ser det ut til at vi vil få mer snø på onsdag, og kanskje neste helg også, så dette er lovende :-)

takk også for tipset om å ikke bruke de beste skiene.. er det fordi det er litt grus og slikt, eller er det en annen grunn?

stian sa...

vi , 2 voksne og en på 10 år , gikk fra landfall - tverken tverråsen - skimten 'månerunden' og ned til landfall igjen, og som Eirik sier er det litt lala ned fra tverken. Ikke at jeg er noen ekspert, men en del av spora flyter litt ut og er ganske 'lave'(liten dybde om man kan si det) Lite bøss og annet i spora vil jeg si som kan skrubbe opp skia egentlig.(som jeg kunne se i dag)

Eneste skåret i dag var at jeg fant ut at den ene bindingen hadde sprekt, nesten helt over, når vi hadde kommet til tverråsen, og at kona hadde slått av en flik av den ene skia bak. 1 uke gml madshus birken begge to så det var litt kjipern. Bindingen er grei,den byttes sikkert, men finnes det noe rep kit/lim/fyller om de ikke bytter, eller fikser det?(vi snakker xxl her )Tenkte evnt å bruke litt 2 komponent og varme opp å legge i såret.

Eirik sa...

Ang. å ikke bruke racing-skia..
Noen steder ligger det bare rusk i sporet. Dette er normalt ikke noe problem, men har man maks uflaks å kjører over en kongler eller kvist kan man jo få stygge riper.

I runden man går ned fra Tverken er det rett og slett lite snø noen steder og det stikker frem en og annen stein mot ytterkanten av sporet og litt skogsbunn der mange har bremsa. Ett sted var det også hengt opp varselbånd. Her hadde løypemaskinen kjørt kjennom snøen dratt opp mye "skog".

Anonym sa...

Fra Landfallhytta og et stykke nedover må dere passe på - der har de som driver hytta tradisjonen tro brøytet all grusen ut i skiløypa. Det burde forøvrig være unødvendig at de ødelegger de fine løypene kommunen lager.

Torgeir Micaelsen sa...

Først - takk for en fantastisk fin blogg som følges med store glede.

Var på tidlig mandagsmorgen-tur i nærløypene i og rundt/Hellashytta i dag. Tidvis bra forhold. Tidvis isete, lite snø og mye busk og kvast i løypa. Vi trenger virkelig litt mer snø nå!

Ang løypetelefonen som kommunen rett og slett har lagt ned i Drammen uten nærmere omtale og debatt.. Jeg hørte om det først da DT skrev om saken i helga. Er dette noe vi burde kreve å få på plass igjen?

Selv om jeg følger denne bloggen mye og får mye info her, synes jeg det har vært topp å kunne sjekke hva "løype-gutta" sier om løyper og forhold. Men før jeg setter igang med å sjekke hva som kan gjøres, vil jeg høre med dere. Vi har jo tross alt Gunnars blogg! ;-)

Haflan sa...

Hei Torgeir og andre skiinteresserte. Jeg synes vi burde jobbe for å få i gang løypetelefonen igjen. Det kan ikke være en veldig ressurskrevende tjeneste, men det er mulig det er en av dråpene i et stramt budsjett for de som kjører? Løypetelefonen er viktig for folk som ikke er like mye på nett som enkelte av oss, kanskje spesielt eldre folk. Det er ikke god kommuneøkonomi dersom savnet av telefonen får pensjonister til å stivne inne. Jeg merker imidlertid savnet av den selv også. Det er ikke alltid PC'en er tilgjengelig før en skitur.

Torleif sa...

Skulle vært interessant å hørt kommunens forklaring på hvorfor løypetelefonen er nedlagt.

Hvor mye (lite) penger kan det egentlig være snakk om?

Tjuvtrener sa...

Nå har de jo satt opp den automaten på Dalen som koster 35kr som forøvrig er relativt irriterende. Etpar helger med inntekter der så skulle vel den løypetelefonen være dekt opp.

Gikk rundt Steglevann idag, gamle spor med tidvis noe bøss i, men greit å få feste. Brukte VR50 som siste laget.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk