mandag 28. januar 2013

Nye løyper etter snøfallet

I dag har Drammen kjørt hele hovedløypenettet, unntatt nedfartene, så her er alt kjørt på nytt i dag. Lier ser endelig ut til å ha fått orden på GPS-utstyret, slik at man kan få en oversikt over nye spor på skisporet.no. HEr ser man at alt i Eikseterområdet er kjørt, inkl opp på Skimten, Tverråserunden og Storsteinsfjell.

Nedre Eiker har kjørt på Årbogen.

Det varierer fra -1 grad til - 5 grader inne i skogen, og det gjør at det fremdeles er ganske greit å smøre. Jeg bbruker i dag Rode multigrade, mens VR45 også vil fungere bra, kanskje med litt VR50 i tråkket.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Håper du legger ut et knallbra smøretips for Natthauern:-)

Dagis sa...

Ja gjør det Gunnar!

Håkon sa...

Er det tillatt med et ørlite hjertesukk ang. at Natthauern nesten halveres?

Start og mål på Landfalltjern er bedre enn Spiralen, med muligheter for flott trasé. Kunne med fordel supplert med Skimtrunden eller Tverråsen, evt to runder om Goliaten/Marivann (?), istedet for bare å kutte rått. Det er hvertfall min subjektive mening...

Vestlending sa...

Kjem frå Vestlandet for å gå Thorleif Haugs Minneløp på søndag. Er totalt i blinde angåande aktuell festesmørning. Får heller ikkje tid til å testa på førehand. Håpar det kjem nokre tips om festesmørning på denne bloggen. Skal følge med :-) Gledar meg til å gå dette skirennet. Har høyrt MYKJE positivt! Blir bra!

Dagis sa...

Til Vestlending: Hauern er et flott renn og værvarslet er lovende. Her på bloggen pleier det å komme omfattende og gode smøretips dagen før. Et par dager med mildvær nå vil omdanne snøen før kulda igjen setter inn fredag. Spørsmålet er hvor mildt det faktisk blir i høyden. Store deler av rennet går i områder hvor det pleier å holde seg kaldt. Du kan følge med på temperaturer her: http://lier-ski.com/

sturlist sa...

Hva tror man om VR50 på natthauern i kveld???

Per Olav Horne sa...

Hei på dere. For kort tid siden skrev jeg at jeg hadde sendt en forespørsel til Lier kommune om deres opplegg vedr Skisporet.no. Kommunen har sendt meg ett kort og bra svar. Her er det vesentligste, så håper vi på at teknikken spiller på lag med Lier:

Løypekjørerne i Kultur og fritid i Lier kommune er opptatt av å tilrettelegge gode løyper og gi riktig informasjon til brukerne. Vi har i lengre tid registrert løypekjøringen i Vestmarka og Kjekstadmarka for oppdatering på www.skisporet.no med gode resultater. Vi har jevnlig testet for tilsvarende registrering i vår del av Finnemarka, men har sett at registreringen her har hatt så store avvik pga dårligere GPS-signaler at informasjonen har blitt svært misvisende; det kan ha sett ut som løypemaskinen er i Kanadaområdet, mens den faktisk var der for et til to døgn siden. Derfor har vi valgt å avvente utbedring av nett/teknologi før vi tar systemet i bruk her.

Vi har testet systemet igjen i helgen, og det ser ut som dekningen og signalene er bedre, selv om det fortsatt kan «henge» litt. Vi har nå besluttet å ta systemet i bruk tross disse «hengene» og i håp om at det stadig vil kunne bli større stabilitet på systemet. Vi understreker at vi ønsker å bruke alle de teknologiske kanaler og hjelpemidler som er enkle i bruk og som kan øke bruken av våre fine friluftsområder, og satser på at det framover vil være mulig å stole på den oppdateringen som vises på www.skisporet.no også for vår del av Finnemarka.

Hvis det over tid skulle vise seg at informasjonen blir svært misvisende, må vi vurdere løsningen på nytt.

Gunnar Schei sa...

Rakk ikke smøretips til natthauern, men det kommet et utfyllende smøretips på lørdag, beregnet på Minneløpet

Gunnar Schei sa...

Tusen takk for denne oppklaringen :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk