onsdag 9. februar 2011

Kosthold og trening for Hauern

Mange av oss skal gå Hauern til søndag, så her legger jeg ut noen tips:

Ikke tren for hardt siste uka før Hauern. Ikke tren intervaller feks, men kjør et par rolige økter, ikke for lange, hvor du økter farta litt i noen korte drag. Bygg overskudd! Ingen vits i å stresse med trening rett før et renn, har du ikke trent tilstrekkelig tidligere i vinter, så er det for seint å begynne nå (dersom målet er Hauern)

Spis karbohydratrik mat til middag dagen før, feks pasta. Spis gjerne litt mer enn normalt. Drikke gjerne farris for å fylle på med litt salter.

Spis også en god frokost, gjerne med havregryn/havregrøt. Spis litt mer enn normalt.

Ikke barber deg, det er meldt kaldt vær..

Spis litt niste på bussen til start. Spis en banan 20 min før start.

Ha med noe lettomsettelig underveis, feks gel, rosiner o.l. Ikke sats på at det er noe fast føde på matstasjonene, det pleier det ikke å være.

Vær forsiktig med sportsdrikk, det kan være hardt for magen.

Fortsett gjerne med kommentarer og diskusjoner på dette folkens!

15 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for gode tips! Hva slags sportsdrikk bør man velge? Er det ok med camelback? Hva med bekledning? Går alle med sekk?

Gunnar Schei sa...

ingen går med sekk. Noen går med vannflaske på ryggen (jeg gjør det). Camelback kan fryse i den kulda som er meldt på søndag.

Selv bruker jeg ikke sportsdrikk i flaska, kun vann. Har litt næring med meg, og så drikker jeg sportsdrikk på drikkestasjonene. Jeg synes alle typer sportsdrikker er litt harde for magen, om noen andre har tips, så send en kommentar

Torleif sa...

Noen går med drikkesekk, men med -15 på start må du drikke av den VELDIG ofte om du skal unngå at den fryser...
Regner med at jeg kommer til å gå med drikkebelte.
Gunnar: har du prøvd winforce? Den skal visstnok ikke være så slem med magen...
Sportsdrikk på drikkestasjonene? Pleier de ikke bare servere saft?
Ser de skriver om Findus(!) Sportsdrikk på hauern.no. Det har jeg aldri hørt om ..

Anonym sa...

Det er sikkert den nye fiskesportsdrikken til Findus. Jeg har smakt den, og den er faktisk ganske god. Men mer enn glass kan bli litt kvalmende.

Glenn Østerud sa...

Dere skriver at Camelbak og -15 fryser, og det er jo sant, men vil ikke et drikkebelte også fryse i så streng kulde?

Jeg har isolert drikkeslange på min sekk, men det hjelper vel lite i -15?

Dagis sa...

Jeg har god erfaring med en drikk som heter Ringer. Drikker den dagen før og om morgenen før løpet. Det er en saltholdig sak spesiallaget for utholdenhet. Smaker ikke godt, så bør blandes ut med saft e.l.
Under løpet sverger jeg til Gel. Tar dette sammen med drikke på stasjonene. Har ikke med egen drikke underveis i løpet, men passer på å drikke mye på Saga og Eiksetra. Tverken (Landfalltjern i år) drikkestasjon pleier jeg å sløyfe, men kanskje er det lurt å få med seg den også.

Dagis sa...

Har alltid med meg ekstra smurning, men det er mest for å berolige nervene. Har aldri benyttet den.

Anonym sa...

Jeg har også isolert slange på min camelback. Aldri hatt problemer med at den fryser, men jeg har nok ikke testet den i kaldere vær enn -7/8. Veeedlig usikker på om jeg skal ta den med på Hauern eller ikke. Jeg syns det er fryktelig langt å gå uten drikke fra kanada til saga...

Vanlig drikkebelte fungerer helt sikkert, men det må man jo ta av for å drikke.. men i dette kan man blande varm saft for eks, så er den lunka på nykjua ;)

Anonym sa...

btw synes jeg de godt kunne spandert på seg en drikkestasjon enten ved krysset til Fallet eller oppe på nykjua. Krysset ved fallet hadde vært best kanskje. Få inn litt saft før de siste sugende bakkene opp til nykjua.

Torleif sa...

Trikset for å unngå fryst slange er varm væske, drikke ofte, og blåse tilbake.
Men det er uansett fort gjort at den fryser når det er -15.
Min frøys i fjor i bakkene opp fra kanada, og jeg fikk en tung tur. Ja, jeg har isolert slange :-)

Glenn Østerud sa...

Dere snakker om varm drikke. Er det noe særlig godt å varme opp sportsdrikk?

Torleif sa...

Ikke spesielt godt, men heller ikke spesielt vondt ;-)
Fordelen med varmt drikke er også at kroppen dermed slipper å bruke energi på å varme den opp til kroppstemperatur...

Gunnar Schei sa...

jeg blir kvalm av varm drikke når jeg er sliten.

Drikkebelte har ikke slange og fryser ikke så lett. Personlig bruker jeg et belte med en flaske oppi, som kan tas ut av holderen uten at jeg må ta av beltet

TAH sa...

Takk for fine tips. Angående trening siste uka så er det vel litt delte meninger rundt dette? Mener å ha hørt at mange anbefaler en intervalløkt to dager før rennet?

Selv vurderer jeg å gå med Camelback med en halvliter sportsdrikk med ringer. Har ikke tidligere hatt problemer med at den fryser og jeg er avhengig av å få i meg drikke før første drikkestasjon. Jeg har heller ingen andre steder å legge et par ekstra smurninger.

Forøvrig håper jeg indelig at YR tar feil og at det blir mildere enn -10 hele veien :)

Anonym sa...

Får kommentere her også. Igjen, en glad og middels god mosjonist som deg selv.

Akkurat når det kommer til oppladning må du finne din egen greie. Jeg gjør absolutt ingen intervalløkt 2 dager før rennet.. Max en rolig tur for å teste ski og kjenne at kroppen ønsker å gå raskere :)

Jeg vurderer camelback selv, men er redd den skal fryse (jeg har isolasjon på slangen). Flaskebelte eller drikkebelte er nok det sikreste..

Sjekk vmjarl lørdag kveld/søndag morgen. Han bommer nesten aldri!
http://www.vmjarl.com/wx.html

Klikk på din startpulje og få detaljert info om vær hele veien.. Mannen er rå på å melde :)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk