mandag 14. februar 2011

Kort oppdatering

Drammen har i dag kjørt så og si hele løypenettet. Lier har kjørt lysløypa Eggevollen-Eiksetra. Smøretipsene fra Hauern står fremdeles.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Beklager at dette er litt “off topic” – håper det går greit ;-)Men her på bloggen ser dere ut til å være godt kjent i marka. Jeg lurte nemlig på – synes dere det generelt er trygt å gå over vannene i marka? I en “normalt kald” vinter når kulda har satt seg? For når jeg spør DOT så sier de bare at de ikke kan anbefale noen å gå over noen vann men bare holde seg til maskinløypene. Jeg savner da løyper feks fra Goliaten ned til Vrangen. Eller fra Kamstrupløypa over Vrangen og Løken til Eiksetra.

Jeg tenker på alle de vannene jeg gikk over sammen med morfar da jeg var lita jente og lærte å bli kjent i Drammensmarka: Vrangen, Løken, Vrangla, Langvann, Goliaten, Tverråsvannet. Ikke Glitre selvfølgelig, eller Mellomdammen/Nerdammen, siden det tappes derfra. Kan ikke helt skjønne at det skulle være så forskjell på vintrene nå og da? Jeg skjønner at løypemaskinene med sine X tonn ikke kjører over, men for eksempel Vrangen på denne tida må da være grei for oss som bare går på egne bein? De av dere som går og tråkker spor sjøl – hva mener dere?

Og vet noen om DOT har vurdert å sette feks scooterløype i dette området for å ersattte de gamle løypene over vannene?

Gunnar Schei sa...

jeg går over Vrangen og andre vann fra det er sikkert (typisk i desember litt avhengig av hvor kaldt det var før snøen kom) og langt ut i april.

Park sa...

Over isen på Vrangen og Løken kjører Truls i Eiksetra løyper i stor bredde med skuter og sporsetter.
Over Mellomdammen og Marivann gikk løypa før veien ble anlagt.
Over Glitre ventet vi til februar, men da gikk jo hovedløypa fra Bordvika til Gørbuvika på vei innover mot Breili eller Hovlandsfjell. Mange var ikke helt "freske" om de ikke hadde et par turer t/r Breili fra Drammen hver vinter. - Og da snakker vi om delvis å brøyte løype fra de startet ved Sykehuset.

Men det er jo klart at ikke DOT eller noen annen vil anbefale folk å gå på isen. En slik garanti kan bli kostbar...

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk