fredag 4. februar 2011

Nysnø, tørrvoks og nykjørte spor!

Da har det kommet noen få cm nysnø, og alle spor må kjøres på nytt, for at forholdene skal være gode.

Drammen har på morgenen kjørt hele lysløypenettet, samt inngangene til Tverken. De vil ut over formiddagen kjøre rundene på Tverråsen, Kamstrupen og Skimten.

Lier har kjørt alt av spor i Eikseterområdet, både opp til Svarthamna og opp til Skimten og runden på Storsteinsfjell.

Nedre Eiker har kjørt på Årbogen og vil kjøre noe inne på skauen i dag også, jeg er usikker på hva.

Smøretips: Det er nå -2 grader på Eiksetra, ny og litt eldre snø blandes sammen av maskinene, men det skal bety tørrvoks. Jeg tipper at VR45 vil fungere, særlig hvis du blander inn et lag eller to med VR50. Min personlige favoritt Rode multigrade vil også være bra, men siden det er en del nysnø, så kan det tenkes at Rode Weiss (Superweiss) vil være aller best. Jeg ville gått for sistnevnte.

2 kommentarer:

Park sa...

Ja, visst var det nydelig silkeføre på heia i dag. Vind og føyke, men sol og fin temp.
Tredje dagen på rad som endelig Drammen setter mer spor i utforløypa. Hele Brann fra toppen ved Locus Grublus har nå hatt sammenhengende sporsetting utfor. - Til stor lettelse for skiløpere i alle aldre.- Spesielt de yngste, som ikke har så lett for å styre skiene enda... - Nå mangler snart bare det samme i Bekkedalen, og at de slaker ut de verste,unødig krappe svingene. Da blir det nesten perfekt!

Dagis sa...

Var på morgentur fra Landfalltjern over Skimten+Skimtrunden og Tverråsrunden akkurat nå (lørdag). Nydelig føre. Tørrsnø, ikke antydning til is. Hadde VR45 og 50 og det var i tråeste laget. Tipper VR40 og 45 hadde vært bedre. Kan sikkert bli litt blankere utover dagen så VR 45 i lomma kan være lurt.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk