torsdag 10. februar 2011

Det meste av spor er kjørt på nytt

Mer snø - nye spor. Drammen har kjørt så og si alt i dag. Lier har kjørt alt i Eikseterområdet, og ned til Undersrud via Storsteinsfjell. Nedre Eiker har kjørt fra Solbergelva og Aron til Marivann, Vrangen og Ulevann. Modum har kjørt Sponevollen-Kluftetangene og på Breili.

-3 grader i høyden nå. Nysnø også, så ikke velg altfor myk smøring. VR40 eller blå extra bør duge, evnt Rode Weiss. CH/LF 7 glider.

10 kommentarer:

Park sa...

Nå er det like før Drammen overgår seg selv... Tenk, spor i hele utforløypa i Bekkedalen også! - Hva blir det neste... Utretting av skarpe svinger, slik at både folk og ikke minst beltene på preppemaskinen sliter mindre? - Følg med! Undrenes tid er ennå ikke forbi..

Anonym sa...

Når kommer siste smøretips før Hauern?
Ser ut som det blir KALDT!! BRRR..

Blir problematisk med drikke også. Kanskje man skal satse kun på drikkestasjonene i år.. huff

TAH sa...

Kan noen som har gått hauern tidligere fortelle meg kort om hva som venter? Jeg har jo sett en del på løypeprofilen, men de har en tendens til å ikke vise hele sannheten :)

For eksemper:
* Litt om hvor harde de første 7 km egentlig er

* er det fiskebeinterreng fra 17-18 km for en som ikke er veldig godt trent (pulje 5)?

* Kan man "nesten" tenke at mål er på 30km og være helt utslitt der fordi avsltningen er meget snill?

* Er utforkjøringene generelt fulle av svinger eller er det "hvileområder"?

Anonym sa...

Noen andre burde kanskje svare på dette også, men overall syns jeg Hauern er et beinhardt renn. En god del fiskebeinsbakker underveis. Blant annet etter 17-18km ish, så er det 1 eller 2 bratte bakker der alle løper/går fiskeben. Det er også enda flere bratte fiskebeinsbakker i dette rennet. Det blir kødannelse for oss som starter litt bak..

De første 9km har jeg gått mange ganger som trening. De er harde.. Du får noen "platåer" innimellom med litt lettere terreng før det stiger igjen, men for en vanlig mosjonist må du regne +/- 45 blytunge minutter opp til Nykjua.
Jeg ville gått kontrollert og ikke heng deg på for raske folk opp. Det er et strekke på 3-4km lett terreng når du kommer oppp og enda 2-3km nedoverbakke til Saga etter det. Sparer du deg bittelitt opp i starten henter du det lett inn i dette partiet, kontra å ikke ha krefter til stakingen her.

Jeg er såpass sliten på slutten at jeg ikke husker stort, men har ikke noe følelse av at det er veldig lett nei. Utforbakkene i fjor var preget av ganske mange familier på tur OPP bakkene, som er svingete! Og sånn sett kan man ikke hvile seg. DEt vil også være veldig oppkjørt når vi som starter bak kommer. Så belag deg på kulekjøring med hjerte i halsen.

Jeg er forøvrig en glad og middels god mosjonist som deg selv. Mitt tips er å ikke starte for hardt, men gå eget tempo. Dette tjener du fort inn når du kommer opp i lettpartiet etter 8km. For min egen del er jeg avhengig av godt feste for å ikke visne helt i bakkene. Teknikken er middels vil jeg si.
God tur og lykke til!

TAH sa...

Tusen takk for utfyllende svar! Jeg blir pent nødt til å ta det rolig i starten og det håper jeg å klare. Jeg har gledet meg så langt denne uka, men nå må jeg inrømme at jeg gruer meg litt mer....
Gikk birken fra pulje 26 (siste) i 2010 så jeg vet hva kulekjøring med hjerte i halsen på stive bein innebærer etter turen ned fra Sjusjøen ;)

Lykke til du også!

Torleif sa...

Det er nok endel fiskebein både opp fløiten (?)-bakkene til lelangen og opp dritarbakkene fra eiksetra.
Mål er ikke etter 3 mil, og utforkjøringene er fra tverken og ned kan være litt friske hvis det blir skrenset opp..

Håper set blir mindre barnefamilier med pulk i løypa i år...

Anonym sa...

husker det ble heftig debatert i drammens tidene etter rennet i fjor. Flere renndeltakere endte opp ute i skogen for å ikke kjøre ned barn på vei opp bakkene.. Det er (heldigvis?) meldt litt kaldere i år og ikke sol, så kanskje familiefaktoren i løypa er mindre i år. Ikke at jeg har noe i mot barnefamilier på tur, men akkurat denne ene dagen i året er det greit at de ikke er der.

Når det gjelder rennet så er det greit å gå inn med en mentalitet om at det blir beinhardt.. så er du innstilt på det. I stede for at det kommer som et sjokk :)

Å senke tempoet noen få prosent de første 8km kan være nok til at opplevelsen blir mange hakk bedre. ;)

Gunnar Schei sa...

gode innspill her. Etter 3 mil, så er det mange krevende utforkjøringer igjen. Mål er ved mål, og de siste 3 km er det mange korte relativt bratte bakker, hvor man bør ha litt igjen. Man skal også kjøre ned en skikkelig bratt bakk rett før mål, så her må man være på vakt

TAH sa...

Takk for advarslene! Dette rennet var ekstremt mye tyngre enn jeg hadde sett for meg (basert på løypeprofilen). Hadde jeg ikke fått tilbakemeldingene fra dere hadde jeg virkelig gått på en monstersmell. Selv etter deres innspill var jeg ikke forberedt på hvor tøff avslutningen skulle være. Det komm jo knallharde fiskebeinsbakker på løpende bånd på slutten der. Dette var mitt andre skirenn noen gang og jeg føler tiden i går (3.19) var en vesentlig forbedring fra Birken 2010 som gikk på 5.18.

Anonym sa...

Hehe, mange som møtte veggen tror jeg i går. Hauern er blytungt!
Tiden din er vesentlig bedre enn 5:18 på birken 2010 ja.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk