torsdag 18. november 2010

Stadig flere spor - også i Nedre Eiker

Det ligger ganske mye snø inne i skogen nå, mellom 30 og 40 cm, og det er mulig å gå på ski de fleste steder der hvor skiløypene følger en skogsbilvei eller stor/bred sti.

Siden sist så har Lier igjen kjørt det meste av løyper i Eikseterområdet, samt fra Kanada til Nykjua, fallet og ned til Kluftetangene. Det er ikke kjørt ned til Saga pga skogsarbeider. Vær også obs på at det er småviltjakt i området, og dermed en del biler som benytter de samme veiene som oss skiløpere. Vær forsiktig!!

Det er kjørt en del på Konnerud, både Dalen til Sagdamrunden (her er det litt hårete i stipartiene) og på Konnerud skistadion (her mangler det også litt snø, men produksjonen er i gang).

Dessuten så har Nedre Eiker kjørt med scooter Fra Ulevann til Vrangen, og fra Ulevann til Langvann. Her er det visstnok kun tråkka, ikke satt spor.

Smøretips: LF/CH 7 og blå swix. Dette er veldig enkelt, nå som det er reale vintertemperaturer (-6 grader). Takk til Ørjan for bildet, som riktignok er fra i fjor. Kom det ut på ski Ørjan! :-)

9 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Gikk Spiralen - Tverken - Spiralen i dag.
Overraskende fine forhold ( Kun litt grus ved Landfallhytta, ellers KUN snø, dog med en del fotspor ... ) Klarte å dra fra kameraet og mobilen, så 0 bilder .... sorry ;-) Neste gang er det med igjen.

Gunnar Schei sa...

meget bra Ørjan, takk for rapport! Kjenner jeg deg rett så blir det nok av bilder ut over vintern :-)

Anonym sa...

Hei. Fin blogg!
Har etpar spørsmål du eller andre her kanskje kan svare på.

noen som vet når og om det skal kjøres spor fra nykjua til saga?

Hvordan er forholdene fra kanada til nykjua når det går biltrafikk der ifbm jakten?

mvh
turgåer i finnemarka

Anonym sa...

Det er feil at det produseres snø på Konnerud - av en eller annen mystisk grunn har ikke dette startet. Er det kjørt spor fra Nykjua til Åsvanna?

Gunnar Schei sa...

det kjører ikke spor helt til Saga. Derimot kjøres det spor fra Nykjua til Kluftetangene. Fra Kluftetangene er det ca 2 km til Saga. På disse 2 km kjøres det skogsmaskiner, så her er det håpløst å sette spor.

Forholdene fra Kanada til Nykjua er variable. Bilene ødelegger sporene, i hvert fall delvis. Men den som er skumlest er jo at man kan møte på en bil i de bratteste bakkene. Jeg har selv gjort det et par ganger tidligere år, og da unngikk jeg kollisjon med nød og neppe.

Takk for ros!

Gunnar Schei sa...

Det er kjørt fra Nykjua til Åsvanna. Snøproduksjonen på Konnerud er utsatt midlertidig pga problemer med strømforsyninga:
http://www.konnerud.no/ski/article.php?id=976&p=

Anonym sa...

Hei. Noen som kjenner forholdene mellom saga og garsjø? Er noen av traseene der scooterkjørt eller gått opp eller blir det lange etapper til fots eller med brøyting? Vurderer kanada - drammen i morra.

Henrik

Gunnar Schei sa...

Svar på spørsmål om Saga: Det er ikke kjørt mellom Kluftetangene og Saga, og heller ikke fra Saga til Eiksetra. Her trengs det en god del mer snø før man kan kjøre. Dessuten er det skogsbiltrafikk mellom Kluftetangene og Saga.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk