mandag 15. november 2010

Den første skihelga!

Det er alltid spennende med den første skituren: Sitter teknikken (neppe), treffer jeg med smøringa (jepp), er formen ålreit (greit nok). I tillegg er bevegelsene uvante, til tross for mange timer på rulleski. Heldigvis tok jeg meg tid til å glide skia skikkelig, tørr nysnø er jo ikke akkurat en høydare ift glid :-)

Oppe på Eggevollen var det unormalt mye mennesker til å være midten av november. Er det flere som leser bloggen i år mon tro? Statistikken tyder på det, med over 1000 besøkende i løpet av helga. I sporet traff jeg flere hundre mennesker, i alle aldersgrupper, men det var gledelig nok den yngre garde som dominerte.

Lier er veldig snøsikkert, og det har skiløpere fra hele Oslo-området fått med seg. Her så jeg overtrekksdresser med logoene til Asker, Follum, Røa, i tillegg til lokale klubber som Konnerud og ROS. Det må være hyggelig for løypemannskapene å se at det arbeidet som er lagt ned gir glede til så mange - allerede i november!

Når det gjelder løypekvaliteten, så er den bdedre dess høyere opp du kommer. Fra Eggevollen er det litt rufsete, siden underlaget ikke er helt jevnt. Men fra Grunnvannet og opp til Svarthamna er det veldig flotte forhold, faste spor, og man kan tråkke ordentlig til i frasparket uten at underlaget gir etter. Her kunne konkurranseski vært vurdert.

Alt i alt en veldig fin åpning på skisesongen. Og ja - jeg gikk på ski mens Godset spilte fotball i dag :-)

Løypeoppdatering mandag morgen: I dag kjører Lier de fleste løypene i Eikseterområdet (Eggevollen-Eiksetra-Løken-Svarthamna) og løypene fra Kanada til Nyjkua og ut til Fallet. Det er nå 40 cm snø og fine forhold, men det kan være litt grus her og der i svinger.

Smøretips: I dag ville jeg ha brukt Rode Multigrade eller VR 45.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Var jo også den artikkelen på dt.no som gjorde folk oppmerksomme på forholdene der oppe. Selv er jeg flittig bruker av lier-ski.com og skisporet.no (som ikke ser ut til å være oppdatert). Kastet meg rett ned i skidressen etter hjemkomst fra syden på fredag kveld.

Anonym sa...

Har selv ikke vært innover enda da jeg bare bare har ett par med gode ski her hjemme. Er det snart mulighet for å gå med ski innover fra eiksetra uten å måtte passe seg veldig for stein i løypa? Ser jo veldig lovende ut på bildene med tanke på føret ihvertfall!

Unknown sa...

Jeg gikk med konkurranseskia på søndag og det gikk greit på tross av noe smårusk. Jeg startet ved eiksetra og gikk til svarthavna

Gunnar Schei sa...

jeg ville ikke brukt de beste skia fra Eiksetra, særlig mellom Eiksetra og Solvang (den lille bakken nedover) ligger det grus. Men gi oss 10 cm til, så er det ganske safe :-)

Gunnar Schei sa...

men dersom du tar på deg skia på Solvang, er burde det gå greit

Anonym sa...

Gikk fint å ta av seg skia i skogen mellom eiksetra og solvang. Ble eggevollen - svarthavna tur retur idag. Knallstart på sesongen! Takk for god god info i bloggen!

Anonym sa...

Det er kjørt opp fine spor med scooter i lysløpene ved Spiralen også. Dessverre har fotfolket mange steder tråkket sporene sønder og sammen.

Sigbjørn Hellerud sa...

Jeg gikk Eggevollen - Svarthavna i går og det var topp utenom litt småstein enkelte steder første delen, men det ser du og kan styre utenom. Men hvem skal vi henvende oss til for å få "åpnet" skogstrekingen (bakken) mellom Eiksetra og Solvang? Snøen kommer ikke ned på bakken her - og det gjelder nesten hele sesongen. Litt bedre sommerpreparering hadde også gjort seg (bark?).

Anonym sa...

Takket være denne bloggen var vi i Finnemarka for første gang i går.

Vi gikk fra Eggevollen, og synes det var fine forhold med en gang. Snøen som falt natt til 15. nov må ha hjulpet på litt. Lysløypa var forresten slukket de første 700 meterne.
Fine forhold oppover, gjennom det lille skogpartiet etter Eiksetra trengte man bare å være litt påpasselig med sporvalget. Videre til Svarthamna, hvor man må snu. Vi fulgte en vei ned mot Veslestra (?) og snudde opp igjen, og gikk via Eiksetra og ned til Eggevollen. Og det ble fort kaldt, 10-12 kuldegrader. Flott med sesongstart!

Gunnar sa...

Jeg vet ikke hvem som er ansvarlige for å utbedre løypene sommerstid, men det er jo mulig å kontakte løypekjørersjefen sjøl: Anders Haverstad i Lier kommune. han vet sikkert hvem man skal snakke med

Glenn Østerud sa...

Jeg fra Eggevollen til Svarthavna i kveld. Fantastisk å ha ski på beina igjen. Løypene er nok noe slitt i lysløypa, mye bedre fra Solvang og innover.
Jeg hadde dårlig gli', men bra feste.
-17grader ved Eiksetra ca 20.30.

Gunnar Schei sa...

Til Glenn på sykkel: I -17 grader er det litt utfordrende å smøre. Her er noen tips jeg la ut i fjor vinter, når det var grisekaldt:
http://drammensmarka.blogspot.com/2010/01/smretips-i-kulda.html

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk