fredag 19. november 2010

Løypevarsel før helga

Da er det sesongens andre skihelg, og en rekke muligheter ligger åpne. Lier har kjørt det aller meste av løypenettet mellom Eggevollen-Eiksetra-Løken-Svarthamna, samt et stykke ned langs veien forbi Garsjø (nordsida). Det er også kjørt alt av spor fra Kanada til Nykjua, Fallet, Åsvanna og Kluftetangene (2 km nord for Saga). Fra Ulafoss til Nykjua, samt deler av veien fra Fallet til Ulafoss har det kjørt biler ifm jakta, så her er mulighetene for skøyting noe begrensa. Klassisksporene skal være intakte. Det er i Lier at forholdene er best.

Svar på spørsmål om Saga: Det er ikke kjørt mellom Kluftetangene og Saga, og heller ikke fra Saga til Eiksetra. Her trengs det en god del mer snø før man kan kjøre. Dessuten er det skogsbiltrafikk mellom Kluftetangene og Saga.

Drammen har kjørt med scooter inn til Landfalltjern, samt med stor maskin over Brenna til Hvalsdammen. I det øvrige løypenettet er det ikke forsøkt enda, da det mangler en del snø, og maskinene virvler opp grus.

De nye WC-løypene på Konnerud er klare, her er det 30 cm snø på et jevnt underlag, så det er fine forhold. I skrivende stund kjøres løypene på ny.

Smøretips: Det er et klassisk flott vintervær nå (-7 grader), med blå swix som en sikker vinner. Det er meldt noe varmere ut over helga, og muligens et par snødryss. Da vil det bli litt varmere, og i så fall vil Rode Weiss være en god kandidat. Blå extra eller VR45 skal også fungere fint, sammen med LF/CH7 glider.

Det er Drammensmarka som har best skiføre i Østlandsområdet nå, ikke så uvanlig: Det har å gjøre med nærhet til nedbør fra sjøen og likevel innlandsklima innafor Drammenfjorden (kjør til Svelvik - det er en annen verden) samt svært ivrige løypekjørere. Takk folkens!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg oppfatter det slik at vi har med en verdensrevolusjon å gjøre på Konnerud og lurer veldig på hvordan toalettforholdene er organisert i WC-løypene.

Gunnar Schei sa...

hehe, godt spørsmål.. Vi får håpe at utøverne i hvert fall har gjort i fra seg før de stiller til start ;-)

Gunnar Samuelsen, Konnerud sa...

Har gått to turer fra Kanada siste uken og Lier kommune har gjort det igjen, fantastisk! Problemet nå er at Lier kommuene nå (til uken) skal behandle forslag om kutt i løypekjøring i helgene for å spare kr 50000. Skiløyoer er for absolutt alle og er et billig idrettsanlegg. Gode skiløyper er et av Liers (og Drammens og Nedre Eikers gode varemerker ( tillegg til gode epler mm.) og jeg håper og tror at de vet å ta vare på dette varemerket!

Anonym sa...

Ikke SÅ bra på Konnerud ennå, ikke mye snø som er produsert enda. Litt møkkete snø, og fortsatt litt stein/jord. Runden på flata er ok, også preppet i skogen, men her er det ikke noe lys, og fortsatt litt lite snø.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk