tirsdag 23. februar 2016

Flotte forhold i skogen!

Det er strålende forhold i skogen nå, med noe nminusgrader og sol. Det er tørr snø nå og føre for en lillavariant, feks VR45.

Det aller meste i den søndre delen av marka er kjørt i dag:
- Drammen: Spiralen-Tverken-Skimten og Kamstrupen
- Lier: Eggevollen-Svarthamna, Sjastad-Garsjø, Tverråsen og Skimten
- Modum: Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen-Sandungene
- Øyvannet-Snaukollen

17 kommentarer:

Kaptein Knutsen sa...

Helt strålende vær og føre og løyper i dag! VR45 holdt hele dagen. Ikke fullt så strålende med gjengen som skøytet fra Tverken retning Skimten i helt nypreppa og relativt myke løyper, og ødela begge sporene i prosessen. Noen var allerede igang med å snakke til dem når jeg tok dem igjen, så jeg blandet meg ikke inn. Hvis man absolutt skal skøyte i dette området nå kan jeg anbefale runden til Storsteinsfjell, der Lier gjerne bare prepper spor på ene siden. (ikke preppet siden søndag og noe rufsete i bakkene nå). Da kan man også få en spenstig start opp fra Eiksetra/Solvang. Men de det gjelder leser vel ikke her.

Torleif sa...

Jeg møtte forøvrig en på fatbike mellom landfalltjern og tverken kl 12 på søndag når det var mest skitrafikk i de nykjørte løse sporene... Syntes det var litt feil dag/tid/løype å bruke fatbike. Samme dag hadde også noen skøyta på tverråsen...

Fantastisk føre nå i kveld. Måneskinn var det også ��

Anonym sa...

Hvorfor tilrettelegges det ikke mer for skøyting rundt i marka?

Aud sa...

Hvordan er forholdene i Kamstrupen nå?

Anonym sa...

Jeg tror skøyting har kommet for å bli. Kanskje på tide at Drammen oppgraderer løypepreppingen slik at klassisk og skøyting kan kombineres?

Anonym sa...

Kamstrupen var visst flottandes igår formiddag og er sikkett det idag og da!

Runar sa...

Angående oppgradering av løyper slik at de fungerer både for klassisk og skøyting.

Dette er enklest på grusveier fordi de ofte er brede nok til dette uten ytterligere inngrep eller utbygging av veien i bredde, i Drammensmarka har vi kun få grusveier ,heldigvis vil jeg si da naturen er finest uten, og det vil definitivt ikke bli laget nye veier kun for de skiinteresserte. Men mangelen på veier er svaret på hvorfor vi stort sett har klassiskløyper.
På Liersiden har de fler grusveier og det fungerer relativt greit med skøyting i midten og ett klassiskspor på hver side. I terrengløyper stiller dette seg ganske annerledes da disse må gjøres bredere ved felling av betydelige mengder trær over store avstander, de må også være rimelig plane og det vil bli ganske store inngrep med en bred gate i skogen, dette er ikke ønsket fra naturforvaltningens side og definitivt ikke fra friluftsfolk flest som ønsker marka mest mulig uten tunge inngrep.

Dertil vil det kreve større innsats ved oppkjøring da de må kjøre frem og tilbake for å få med hele traseen, noe som er ett kostnadsspørsmål i relativt lange løyper, samt at det allerede som det er kan være vanskelig å få løypene gode pga vannsigproblemer i de milde vintre vi har fått. I enda bredere løyper vil dette bli både en kostnad og en utfordring.

Slik Lier har løst dette på Storsteinsfjell ved å kun sette ett klassiskspor og ha skøyting ved siden av, da med vanlig klassiskbredde på traseen, så vil jeg si dette fungerer kun når det er lite trafikk i løypene. Ett klassiskspor er ganske enkelt for lite da man hele tiden må ut av dette for å unngå motgående trafikk og da kommer man ut i skøytedelen som dermed ikke blir optimal for de som skøyter heller. Dessuten siden traseen er såpass smal så er det vanskelig for de som skøyter å unngå å skjære inn i klassisksporene til stadighet slik at disse vil få en redusert kvalitet slik vi har nevnt en del ganger. Jeg kunne ønske Lier gikk tilbake til to klassiskspor over Storsteinsfjell.

Kaptein Knutsen sa...

Angående tilrettelegging for skøyting: Det er plenty av muligheter rundt hele Drammen, f.eks:

- Den nye løypa rundt Hvalsdammen, pluss bakveien opp til Tverken
- Hele området på og rundt Konnerud Skistadion
- Eggevollen - Eiksetra - Løken - Svarthamna osv
- Storsteinsfjell når det er preppet enkeltspor

Når noen da likevel insisterer på å skøyte i, og ødelegge, den mest brukte klassisktraseen på en dag med helt nypreppede myke spor, så er det fullt forståelig at man blir irritert.

Angående fatbike: Jeg sykler mye fatbike selv, men jeg holder meg unna myke forhold, helger, og de mest brukte løypene. Jeg kan ikke fatte hvorfor noen absolutt må sykle Landfalltjern - Tverken - Skimten på en søndag med nysnø. Det handler litt om gangsyn, antenner, og forståelsen av at det kan oppfattes provoserende selv om man har "retten på sin side".

Torleif sa...

@Kaptein Knutsen: Ang. fatbike så er det "my point exactly": Hvorfor absolutt sykle Landfalltjern-Tverken midt på dagen på en søndag med så mye folk på ski og så løse løyper. :)

Kan heller ikke skjønne at det er noe gøy å skøyte når det er så løst?

Anonym sa...

@Runar det er OK. Jeg skøyter ikke selv så du trenger ikke å skyte meg =) Ha en fin dag. Mvh Maria

Ørnen sa...

Folkens...hva med å gå et annet sted enn rundt Tverråsen hele tiden. I dag venter tur fra Langemyr og inn til Ulevann - Øyvann og videre inn til Engersetra..kjørte løyper er det også.

Gikk turrundt Vrangla her om dagen. Møtte absolutt ingen fra Svarthavna og tilbake til Eiksetra... kryr av folk (som er spreke nok) til å gå andre steder.

Derfor, legger du ut på treningstur er det faktisk greit å trene litt utenfor autobahnen (landfall - tverken)...

Anonym sa...

Landfall Tverken litt bredere=skøytemulighet. På Tverråsen er det så god plass at preparering for begge disipliner burde være mulig uten mye trefelling, eventuelt klassisk på Tverråsen og kun skøyting på Storsteinfjell.

Anonym sa...

Det er ikke alltid man vil gå rundt i ei lita sløyfe når man skøyter, veldig fint med en lang runde og

Anonym sa...

Nå er det allment akseptere å bruke preppemaskiner for å lage de fantastiske skiløypene vi har. Om vi justere litt på traseene for å få plass til skøyting også, så ville dette glede mange, spesielt den yngre generasjonen. Dette vil ikke kreve store naturinngrep - det meste av inngrepet har vi som sagt allerede akseptert.

Gunnar Schei sa...

hei, jeg har slettet en del kommentarer på dette innlegget fordi jeg ikke setter pris på ordvalg og språkbruk. Dette er en blogg for de som liker å gå på ski, det skal være til nytte og glede. Jeg har absolutt ingen interesse av å lese innlegg som faller utenfor kategorien "nytte og glede". Så jeg ber dere tilpasse orsvalg til dette. Jeg fortsetter å slette ting jeg synes er upassende :)

Ellers er jeg som sagt tidligere veldig gald for innlegg og kommentarer.

Når det gjelder skøytedebatten, så lar vi den ligge nå, det samme gjelder fatbikedebatten. De ter plass i marka til alle :)

Anonym sa...

Enig =) Takk for en kjempefin blogg!

Lars Petter sa...

"skøyting og sykling på steder det ikke bør forekomme" ???

Dette er jo din personlige mening, men som Gunnar mener jeg også at det er plass til alle. Hva med små barn, hunder, de som går "unødvendig" mye fiskebein og de med pulk? Disse brukerne ødelegger jo også sporene - skal de dermed ikke få lov til å bruke løypene? SKal like å se den som skjeller ut et lite barn fordi det ødelegger sporene:-) Hva med rulleski på veien eller på gang- og sykkelsti? Dette er jo en evig diskusjon hvor noen brukere tror de har forkjørsrett foran andre i noen områder.

Hvis alle tar litt hensyn er dette ikke noe problem! (jeg er enig i at det å skøyte rundt Tverråsen i nye og løse spor ikke er å vise hensyn, det samme kan sies om å sykle fatbike opp til Tverken på en strålende søndag, men jeg klarer ikke å irritere meg så veldig over det når det er så fint og man møter så mange blide mennesker på tur). Slapp av, tell til ti, og gled deg over at marka blir benyttet av turglade mennesker!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk