lørdag 13. februar 2016

Fine forhold mange steder for en skitur

I natt har det dryssa ca 2 cm snø, noe som hjelper godt på, særlig der hvor det er lite snø og litt hardt. Dette betyr ata det er tørrføre de fleste stedene, det er nå -5 grader. I dag ville jeg har forsøkt VR40 (evnt annen avriant av blå) men med grunnvoks i bunn som varmes inn. Dette for å motvirke slitasje.

Det er ikke brøyta fra Kanada langs Åtteskillingsveien til Dammyrdammen, ikke ennå i hvert fall. Så det er nok fra Kanada og innover at vi finner de aller beste forholdene. Der skal i hvert fall jeg gå i helga!

Nye spor:
- På Vestskauen kjøres hele løypenettet akkurat nå

Det ble kjørt mye i går, jeg henviser dere til gårsdagens innlegg for den oppdateringen. De ter også mye nyttig info i kommentarfeltet. Tusen tikk til Runar, Kaptein Knutsen, Dagis, IL ROS, Torleif, Reidar, Eirik og alle dere andre anonyme som bidrar med kommentarer og innspill! Jeg kan absolutt ikke være overalt alltid, så disse kommentarene er veldig nyttige!

5 kommentarer:

Dagis sa...

Der ble kjørt forsiktig og satt nye spor fra Landfall og opp i går. Dette gjorde isen mindre plagsom og bedret underlaget generelt. I dag kom det tre tørre cm på toppen av dette og isklister med dekning ble heller trått. Går for kun tørrvoks i kveld og i morgen. Men hvis det kjøres, freses og blandes vil det nok bli en blanding av ny og omdannet snø.

Anonym sa...

Gikk fra Landfalltjern til Storsteinsfjell i dag tidlig. Fine tørre forhold. Is under til Ballklubbhytta. Ikke kjørt noe sted idag (kl 12).
Atle

Anonym sa...

Nå ser jeg på skisporet at det er nykjørt mange steder i marka, det var litt uventa da jeg har lagt på tørrvoks pga at det lå en passe mengde tørr nysnø igår, nå er vel den blandet med is-snøen fra før, det var som pokker - da må en vel "legge om", men til hva...noen som ahr vært ute og har ett tips?

Dagis sa...

Tørrvoks fungerer nok bra de aller fleste steder i dag. Jeg gikk til Ulevann-Vrangla-Glitre på VR40. Nydelige nykjørte løyper, nok snø og lite folk.

Unknown sa...

Jeg gikk landfalltjern til tverken, tverråsrunden og så ned til Eiksetra og tilbake. Litt is ovenfor landfalltjern men ellers kjempe bra føre og gode løper. Brukte v30 og v40, mer enn bra nok feste for meg. Fantastisk dag og smil på hver eneste skiløper i sporet.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk