søndag 21. februar 2016

Flotte forhold for søndagsturen

Det var veldig vanskelige smøreforhold i går, med rubb som det beste alternativet. I dag er det helt andre forhold: -2 til -5 grader, VR 45 som et godt valg, blå extra er også fint - flotte klassiske vinterforhold med tørr nysnø!

I dag har Lier og Drammen kjørt sine sentrale løypenett:
- Drammen: Spiralen, Landfalltjern, Skimten samt Kamstrupen
- Lier: Eikseterområdet inklusive Tverråsen og Storsteinsfjell
- Konnerud: Skistadion, Bremsarunedn og Mifhytta, samt alle løypene på Vestskauen

God tur!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Flotte forhold fra Landfalltjern mot Tverken. Løypene rundt Spiralen kunne vært flotte, men er tråkket i stykker av fotgjengere.

Runar sa...

Det var fint i dag men løypene ble ganske raskt utover dagen "rufsete" i spora med mye løs snø, antagelig fordi det er kjørt på ett relativt tynt lag nysnø oppå knallhard trase. Etter enda en runde oppkjøring blir dette veldig bra. Uansett en toppendag:) Var over Tverråsen og Storstein bl.a. VR40+45 holdt hele dagen, også utpå eftan da sporene ble blankere.

Angående folk som går i sporene eller på annet vis ødelegger klassisksporene ved å f.eks skøyte, det burde settes opp på hver parkeringsplass/innfallsport til skiløypenettet til kommunen, skilt som forteller hva som er tillat og ikke, med store godt synlige bokstaver da de fleste som ødelegger for andre tydeligvis er rimelig tungnemme. Dette er jo temaer som tas opp år etter år uten nevneverdig effekt.

Dette egoismefenomenet opplever man også om sommeren i godt merkede sykkelveier i byen, som altfor ofte brukes av fotgjengere. Det eneste man vel kan gjøre er å merke på en veldig synlig måte.

Reidar sa...

Gode forhold på Vestskogen i dag også (i motsetning til under Montebellorennet i går...). Vi startet først 14.00, men bortsett fra stigningen opp til Steinmyr (bilveiene) holdt VR45 veldig godt. Værvarselet for uka kan tyde på gode forhold her hele uka, og med vinterferie i Sande tror jeg også løypene kjøres jevnlig.

Anonym sa...

Opp fra Årkvisla i Lier var det også fint i dag. Noe løst som andre har påpekt her. Årkvisla-Tverken-Tverråsrunden m. retur. La på VR50 som følge av meget høy luftfuktighet, men som iset noe i høyere strøk.

Aud sa...

Enig med Runar. Jeg var så heldig å få gå bak ei som hadde valgt skøyteski i de løse klassiskspora rundt Tverråsen midt på dagen i går. Det er bare en ting å si til det: idioti.

Anonym sa...

Det er mye bedre lagt til rette for skøyting på Lier-siden enn på Drammens-siden. Skyldes en anelse bredere trasé. Har man forvillet seg med skøyteski over hvor det er smalt og som nå også løst så er det bare en måte å løse problemet med stil: Staking.

M.ost. sa...

Heisann, noen som har en status fra Djupengrop til Breili? Tenker også på fra Breili til Fallet?
Planen er (med litt flaks) å gå hele runden/ delvis i nær fremtid med utgangspunkt fra Drammen:)
Jeg vet fra tidligere at det ikke alltid er 100% oppdatert på skisporet derfra. Er ålreit å vite hvor det er kjørt så "eksepdisjonen" er mulig å gjennomføre

Jan Thore sa...

Gikk i dag fra Landfalltjern-kamstrupen-Vrangen-Svarthavna-Tjuvtjern og Skimtrunden. Det var helt nydelige forhold. Flotte nykjørte løyper stort sett overalt, og det var kjørt med scooter over Vrangen. Jeg gikk sent på dagen, allikevel holdt snøen seg tørr og fin. To lag med Lilla Spesial tørrvoks ga meget godt feste og god glid.

Ellers savnet jeg å gå over de fine, åpne og store myrene i kamstrupløypa, men jeg skjønner jo hvorfor løypa er lagt om. Klimaendringene gjør sitt inntog i løypetrasèene.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk