mandag 15. februar 2016

Nye spor fra Kanada i dag

I dag har Lier kjørt nye spor fra Kanada til Saga, samt ut til fallet og inn til Åsvanna. Det er goså kjørt fra Sponevollen til Hovlandsfjell i Modum.

Det er ca -2 til -3 grader nå, enda litt varmere lenger ned. Jeg vill forsøkt Rode multigrade eller en variant med VR45

7 kommentarer:

Reidar sa...

Mandag kveld gikk jeg Øyvannsrunden på Vestskauen. Litt hardt opp langs bekken fra parkeringa, men veldig fine forhold i runden. Slutter aldri å forundre meg over temperaturforskjellene her. -7,5 ved parkeringa og -17 på gradestokken på myra (Dammyr?).

I morges var jeg fra Eggevollen og til Tverråsrunden og Skimtrunden. Hardt i bakkene opp fra Eiksetra, men fortsatt stort sett fine forhold i rundene. Motsatt temperaturutvikling her. - 15 på Eiksetra og antakelig 10 grader varmere i høyden.

Ingen av løypene var kjørt etter helga, men spora holdt godt. Jeg smurte med VR40 og litt VR45. Den lugga litt i de kaldeste partiene, men helt fint for turtempoet mitt.

Joe sa...

Noen som har føre/smøre-rapport fra Ulevannsområdet de siste dagene?

Runar sa...

Tok buss til Kanada og gikk tilbake til Aronsløkka via Nykjua-Saga-Lelangen-Solvang og tilslutt Tverråsrunden. Litt hardere og stedvis noe mer isete løyper enn jeg antok, det gikk dog bra med vr40+45, litt lugging med vr45 i høyden faktisk. Bra når jeg først kom opp i høyden og ned til Saga.
Tranemyrene er ikke det helt store føremessig pga tynt snødekke nedi dalen, men man kommer seg over til Fløiten uten å skade skia ihverfall. Ned Fløitenbakkene bør en ta det rolig pga noen issvuller og tynt med snø. Herlig å gå over Lelangen i solskinnet:)

@Joe
var ved Ulevann og Øyvann/Snaukollen på Søndag, da var det nykjørt og fine spor, vil anta at det er omtrent der som på Tverråsen nå siden de ble kjørt samme dag i helga, relativt harde løyper men greit feste med vr40-45, evnt kan du prøve ett ynt klisterlag under om du er i tvil. Møtte noen i dag som hadde det og det fungerte visst veldig bra.

Jan Thore sa...

Gikk i dag fra Landfalltjern og Tverråsrunden og Skimtrunden. I starten var det ganske hardt, og litt blank is innimellom. På vei inn til Tverken ble det gradvis mindre is og mer og mer løs og tørr snø. Innenfor Tverken var det svært gode forhold. Selvfølgelig er det litt hardt, men den siste snøen gjør underverker. Oppe i høyden var det trikkeskinner og virkelig flott. Deilig skitur i sola. Jeg varmet inn grønn tørrvoks, og smurte to tynne lag med blått oppå, og hadde supre ski med spikerfeste.

Anonym sa...

Gikk fra Ulevann til Eiksetra i går. Fantastiske forhold. Veldig god glid og spikerfeste med vanlig lilla voks. Ikke noe stein og veldig lite is.

IL ROS sa...

Ulevann via Langvannet og Svarthamna? Eller Solbergvannet + Vrangen?
Hvordan er forholdene opp bakkene fra Svarthamna mot Langvann?

Anonym sa...

Via Langvannet og Svarthamna ja. Kjempebra forhold. Så vel ikke en eneste stein og veldig lite gress.

Joe

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk