søndag 14. februar 2016

Blåswix- og silkeføre - eventyrforhold i skogen

Den faste leser av denne bloggen blir vel neppe overrasket av at det kan være store forskjeller på snøforholdene i byen og i skogen, men i dag stemte dette virkelig. Jeg gikk en lengre tur med utgangspunkt i Kanada, og selv om det var litt tynt med snø de første 2-3 km så var det silkeføre, og økende snømengder jo høyere jeg kom. Oppe på Nykjua-Sneisene var det sikkert en halvmeter og minst 5 cm sysnø de siste par dagene. Drømmeforhold for det fleste!

Det ser ut til at kulde skal holde en stund til, så det er bare å ta fram blåswixen og komme seg ut på ski!

I dag ble de aller fleste løypene kjørt på morgenen, så nå ligger mulighetene åpne.

- Lier: Alt i Eiksterområdet og rundene på Tverråsen og Storsteinsfjell
- Drammen: Sparavollen-Skimten
- Nedre Eiker: Alt i Ulevannsområdet, både ned langs Kamstrupen, Vrangla rundt, forbi Langvann og ned til Sandungene. Her er det overgang til Modums løypenett.

Om noen har gode bilder fra helga så er det bare å dele med meg :)

1 kommentar:

Runar sa...

Gikk via Kamstrup til Snaukollen i dag, over Ulevann-Steindammen-Øyvann i gamletraseen. Det er helt tørre forhold over vanna og isen virker trygg. Dessverre ble vintrene slik etterhvert, og kravene fra skiløperne om bedre traseer, at det måtte legges mer rette løyper og utenfor vannene. De har virkelig sin sjarm de gamle skogsløypetraseene, litt trangt hissig småkupert og hump-i-dump mellom trærne. Nå er det jo slik at kun noen få særinger som meg går dem opp så det blir ikke til å holde noen fart å snakke om, ski og staver skal helst overleve dagen også... Det er igrunn en fantastisk flott opplevelse å gå over Ulevann og særlig Øyvannet.

Det er tynt snødekke i terrenget der inne, så vær forsiktig med skia om dere fristes til å prøve. Løypa til Snaukollen etter krysset ved Trollåsen var det faktisk kun meg som hadde gått siden siste snøfallet, men det er solid grunnprepp under. Utsikten på Snaukollen er en av de beste i marka,om ikke den beste, ja det er jo to utsiktspunkt ett mot vest og ett der man ser mot Glitre og indre Finnemarka. dessverre skjemmes det av mer og mer hogst på vestsida av kollen. De drev også og hogg ut de siste rester av trær i området mellom Steindammen og Øyvann.

Anbefaler denne turen på det varmeste!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk