Jeg vet ikke hvilke spor som blir kjørt opp i dag, siden det meste ble kjørt i går og det har kommet litt snø i natt (1 cm?). Vi får nesten følge med på skisporet.no utover dagen (det er nå operativt i samtlige kommuner).
Smøretips: Det er nå mellom 0 og -2 grader. Tempen forventes å holde seg omtrent der, for så å synke med klarværet mot ettermiddagen og kvelden. Jeg anbefaler å smøre med enten:
- Rode multigrade (violet) Smøreeksperter sier at denne styjeler en del av glien, men for vanlige folk som oss tror jeg ikek dette hr praktisk betydning.
- Swix VR45. Med en anelse VR50 i "tråkket" om du er usikker på festet
Nok en gang tusen takk til Ørjan for dette flotte bildet. De aller fleste vil nok kjenne seg igjen i denne kløfta :) God tur!
Oppdatering kl 9: Da har Drammen vært ute på morgenen og kjørt løypenettet fra Landfalltjern til Tverken, Skimten, Skimtrunden og Kamstrupen til Marimyr. Bra jobba Ringstad & co :)
Mattis Sjøli |Sesongslutt og oppsummering av sesongen
for 3 år siden
7 kommentarer:
mon tro om de kommer til å kjøre mellom hvalsbekken og ut til ' krysset' mot spiralen ( litt usikker på hva det heter der)
Kamstrupen var ikke kjørt i dag btw. Jeg gikk rundt den og opp til tverken som nr 2 i dag, skikkelig plaga med ising. Ble mye bedre når jeg kom oppover mot skimten og de nypreparerte løypene der.
BTW. En smule irritert på Graaberg/Aron i dag, fikk ikke sitte på ned i gjen siden det var så "dårlige forhold" nede. En del snø der som de lett kunne spadd vekk, men var tydeligvis ikke interessert i langrennsløpere. Sa også at man ikke fikk sitte på ned i minusgrader i tilfelle havari. Jeg har gjort dette mange ganger tidligere, men hvis dette er tonen så får man heller kjøre til landfall etc.
@Anonym: Mulig årsak til at langrennsløpere ikke er så populære i Aron er at de ikke legger igjen så mye penger - og at de muligens tar opp parkering.
For min egen del ble det en del brøyting i dag. Start skisenteret - langemyr - tverken - skimten - eiksetra (her var det noe kjøring) - grunnvann - fløytenbakkene... da snudde jeg for her var det kun 1 før som hadde gått... tilbake til grunnvann så hadde Lier kjørt opp til Svarthavna. Gikk da opp dit. Videre til Ulevann var det ikke kjørt, derimot hadde Sivilforsvaret øvelse på Ulevann - - så der ble fikk jeg i hvert fall en pølse. På veien møtte jeg Nedre Eiker maskinen som kjørte mot Langvann. Her var det føyket igjen stedvis (under mastene) så det var på tide. Mot Marivann og kampstrupen var det ikke kjørt. Jeg gikk videre ned gladbak. HER VAR DET IKKE KJØRT - DET ER EN SKOGSMASKIN/ LIGN som har kjørt... dvs helt håpløst å kjøre ned. Ok å gå opp kanskje. Flere som slet ned bakken der. Tro det eller ei var dagens beste løyper i 800 meteren.. dog var det klister føre der nede.
og smørninga som funket best - "all over" var VR40 - et tynt lag!
Parkerer ikke ved Aron, bor rett nedi høgget der så jeg går ;) Har tatt heisen og gått på ski ca 50 ggr og aldri opplevd dette før. Snakket med Graaberg selv når jeg kom ned, var en smule irritert :-P Jeg er elendig på å svinge med langrennski så ikke så happy for å måtte stå ned aron.
V45+v50 fungerte bra etter tverken, men mulig at jeg hadde litt for tykt lag isa litt etter det også. Flotte forhold i tverråsrunden og skimtrunden når jeg gikk, nesten nykjørt da.
Har en kommentar på søndagsinnlegget angående Aron og forbud mot å ta heis ned. Ser det blir diskutert her også, så jeg har litt til: Jeg forstår ikke helt argumentet med at man må ha økt beredskap for å tillate tynnkledde langrennsløpere i heisen og dermed velger å forby det. Det må jo være en mye større sikkerhetsrisiko å ha utstøe slitne langrennsløpere plogende ned gjennom anlegget på isete dekke? Det er dessuten mange løsninger på dette. 1) Skianlegget eller etatene har økt beredskap, da særlig i helgene. (uansett er redningstjeneste ikke spesielt langt unna når man er midt i en by) 2) Man for lov til å ta heis ned etter tur om man f.eks har en overtrekksjakke eller liknende. 3) Skisenteret/kommunen oppretter langrennsløypa de har fjernet i anlegget
Jeg føler, som andre sier, at dette ikke bare skyldes pålegg fra tilsynsmyndigheter, men også at Aron faktisk ikke ønsker langrennsløpere fordi de ikke legger igjen særlig med penger, og også oppleves som en ulempe/forsinkelse når man skal på og av heisen.
Jeg føler meg dessuten litt lurt, for jeg har kjøpt sesongkort og en viktig grunn til å gjøre det var for å benytte heisen til langrennsturer. I alle de 10 årene jeg har bodd på Aronsløkka har det vært praktisert at man tar heisen ned og det har heller aldri vært nevnt at det var noe problem. Jeg skal som sagt ta opp dette med skisenteret/kommunen.
@Kaptein Knutsen
Jeg snakket med Erik Graaberg idag før jeg tok heisen opp og han sa det var ett skriftlig pålegg de hadde fått fra vedkommende myndighet som har med slikt å gjøre, sikkerhet i heisanlegg bl.a. - Skulle de ha "last" på retur, altså eksempelvis folk i heisstoler på vei ned så måtte redningsberedskapen dobles. Jeg forstod det som ett pålegg fra myndighetene og ikke noe de har funnet på selv. Det har å gjøre med at de må tømme heisstolene på vei oppover først, det var visst ikke mulig å hente ned litt på begge sider samtidig.
hvorvidt de ikke er spesielt glad i langrenssturister vet jeg ikke noe om, har aldri opplevd at det er ett problem når jeg går av og på men så trenger de da heller ikke senke farten for meg da jeg takler å gå av/på i vanlig hastighet, mulig andre trenger litt mer tilpasning der og at det skaper litt bry, men jeg kan ikke helt se for meg at det har med denne saken å gjøre.
Jeg husker godt den gamle løypa som gikk i sikksakk langs/i aron, problemet med den var at en hel haug alpinister/snowboardere brukte den og gjorde den meget utrygg for oss som gikk der på ski da få av disse som er ganske unge tok hensyn, selve løypa fikk også da etterhvert en form(buet) og mye is som ikke egnet seg for skigåing.
En alternativ trase litt unna aron hadde vært bra, men jeg kan ikke se for meg hvor den skulle legges, det er temmelig bratt med en del skrenter i området. Det måtte i så fall bli i terrenget opp på skrå nordvestover fra vestsiden av juvet, f.eks opp der brua går over bekken, evnt noe lenger bort retning vest. Her kunne det blitt laget en trase som ikke var for bratt og endte opp ved gamledammen.
Legg inn en kommentar