mandag 26. januar 2015

Regnvær og endringer i føret

Alle har vel observert at det har blitt mildere og at det har kommet litt regnvær som har endret på skiføret. Det blir veldig vått og overgang til klister. Jeg får ikke sjekket forholdene selv i dag, men jeg antar at smøretipsene vil komme i kommentarfeltet utover dagen.

Ingen har satt nye spor i dag, men det er meldt kaldere igjen allerede til kvelden så jeg antar at man avventer.

4 kommentarer:

Runar sa...

Er det noen som har brukererfaringer med moderne trenings/tur-ski med integrert fell som Atomic eller Salomon sine modeller? Har hørt litt forskjellig om hvorvidt de løsningene gir dårlig glid eller ikke. Blir det samme opplevelsen som å gå på trått føre slik det var i helga, eller glir de omtrent som vanlige ski?
Er litt smålei smørestyret i vintre med vekslende temperaturforhold, så det frister å ha ski en bare kan ta på og gå fra våt snø lenger ned i marka og over til tørr snø i høyden uten problemer.

Anonym sa...

Skintec er topp på varierende føre, klisterføre og alt annet tørt blåswix føre. Kanonbra på lørdag fra mildværet i lavlandet til tørt føre på Skimten, men tørrsnøski var best på søndag med entydig blåswix-føre. Glir generelt litt dårligere enn perfekt smurte ski. Kjøper du skintec kommer de til å bli dine mest brukte ski.

Anonym sa...

Gikk lysløypa på Mif. Polerte spor. Flott glid. Null feste. Burde vel hatt klister (isklister?). Litt tidlig å begynne med klister, følte jeg. Richard

Anonym sa...

Gikk fra Landfalltjern og Tverråsenrunden i kveld. Perfekt med Zero ski opp til Tverken men klisteføre(isklister) rundt Tverråsen. Harde og litt isete spor. Uansett flotte løyper og stjerneklart!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk