fredag 23. januar 2015

Nesten alle løyper er kjørt opp!

Da er det straks helg for de fleste av oss! Og i marka har det vært mye aktivitet i dag og i går.

Drammen kjørte opp alle spor i går og det er jevnt over gode forhold. I dag har det blitt kjørt det aller meste på Konnerud, Strømsåsen, via Hallemoen og tilbake til Olsrud/Dalen.

Lier har i dag kjørt alt i Eikseterområdet, til og med Storsteinsfjell og ned mot Lierbyen. I går ble det kjørt fra Kanada.

Nedre Eiker har kjørt Ulevann-Solbergvann-Marimyr, Vrangla rundt og ned til Sandungene. Det er også kjørt rundt Mifhytta, Bremsarunden, samt Katthusdalen og over mot Sande sitt løypenett.

Modum har kjørt Engersetra-Nygårdshøgda. Det er også kjørt oppå Breili.

Smøretips: Det er relativt kaldt i marka nå, mellom -5 og -10 grader. Dette betyr at vanlig blå swix eller VR40 er bra (umulig å ikek få feste). Velg ski med fin struktur på nysnøen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du glemmer å ta med at Nedre Eiker også har kjørt ned til skytebanen fra Marimyr og ut til parkeringa der, men ikke den lille koblinga ned til 800 meter'n, dog er selve 800 meter'n kjørt.
En liten oppfordring, antagelig leser ikke de som går til fots på ovennevnte turløype denne bloggen, men vær så snill å ikke tråkke i skisporene. Det er selvsagt plass til alle og lov å gå i selve traseen, men allerede nå på første dag med kjørte spor, har det blitt gått i sporene noen steder og det er ikke greit!

Hævern sa...

Hvordan var det fra skytebanen og ned til 800 meteren? 800 meteren regner jeg med var ok, til tross for litt tråkking.

Noen som har gått Vrangen - Solbergvann? I fjor var det skogsbilvei..

Erfaringer mellom Grunnvann og Saga? Kan se ut som det ikke prioriteres..

Hilsen en som var ute å "brøytet" 2 mil løyper i går kveld..

Anonym sa...

@Hævern
Gikk ikke strekningen 800meter'n til skytebanen, den var ikke oppkjørt og det så ikke ut som om noen hadde gått der. Den er jo grei å gå opp selv den lille biten. Hvis en ikke gidder er det bare å gå bort til veien i enden av 800 meter'n og opp de få hundre meterne til løypa begynner ved parkeringa retning skytebanen.
Vrangen-Solbervann/Ulevann skal i vinter være skiløype og ikke anleggs/tømmertransport-vei!
Har gått der og løypa er bra.
Mellom Grunnvann og Saga kjøres det ikke løype, den skogsbilveien er brøytet om vinteren.

Gunnar Schei sa...

Grunnvann-Saga er ok, det er løyper mesteparten av veien, men ikke langs skogsbilveiene. Vær forsiktig ned Fløitenbakkene. Hauern går jo normalt her

Anonym sa...

@Gunnar Schei & Hævern

Jeg tenkte på feil Grunnvann, var ett annet sted i tankene, dere mener selvsagt Grunvann nordvest for Solvang, jeg tenkte på det som ligger etpar km vestenfor Saga:-)

Hævern sa...

Langtur i sludder så får vi se

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk