torsdag 29. januar 2015

nye spor i godværet

I dag har Lier kjørt alt i Eikseter-Skimten-området, ems NEdre Eiker har kjørt opp det flotte løypenettet med utgangspunkt i Ulevann, både ned til Marimyr og Vrangla-Dypingen. Drammen har kjørt på Spiralen. Modum: Sponevollen-Hovlandsfjell.

Så her ligger mulighetene åpne folkens! Nå kommer det snart mer snø og så er det meldt kaldere, så vinteren er ikke på hell :)

Smøring: Denne er litt vanskeligere. Der hvor det er satt nye spor vil det ha vært frest og en mer finkornet snøtype kommer fram. Her ville jeg i dag forsøkt meg med 0-smøring men husket på å ha et lag grunnvoks i bånn som er smeltet inn, for slitestyrke. VR 50 eller 55 er gode alternativer, men merk at det er varmegrader i lavereliggende områder og kuldegrader i høyden.

Selv satser jeg innimellom på blanke ski på slike forhold  - viktig å trene stakestyrken fram til vinterens kraftprøve den 8.mars

5 kommentarer:

Haflan sa...

Hadde relativt gode ski på den våte snøen i går kveld med rubbski. Mulig det blir forandret i dag siden det er kjørt samt at det er kaldere, men skal gjøre et forsøk

Glenn Østerud sa...

Hva med løypene fra Landfalltjern, Tverken, Skimtrunden? Noen som vet om Drammen har kjørt og frest der?

Amatør sa...

Veldig gode forhold fra Landfalltjern og innover. Tverråsen og Skimten var nydelig i måneskinn.

Runar sa...

Ja det var bra på Skimtrunden i dag ihvertfall, Kamstrup og Goliattraseen hadde dog ett lite sjarmerende snølag i de gamle sporene å bryne seg på. Ingen smøreproblemer for meg, vr50+45 fungerte fint for det meste. Deilig å se at mildværet ikke har ødelagt i høyden:)

Glenn Østerud sa...

Jeg gikk fra Eggevollen til Svarthavn i kveld. Fantastisk bra føre. 2 tynne lag VR45 ga spikerfeste.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk