søndag 25. januar 2015

Klart for søndagsturen

Det kom litt snø i går og smøreforholdene varierte ekstremt, men i dag er det mange minusgrader og blåswixføre :) Så det burde være lett å smøre - husk finslipte ski om du har det..

Drammen har kjø
rt opp så og si hele løypenettet. Lier kjører i dag alt av løyper i Eikseter-Skimten-området.

I tillegg har jeg fått en oppdatering fra Ole Kristian Skjørdal på Vestskogen. Han melder om at løypenettet prepareres jevnlig og sendte dette bildet :)

God tur alle sammen!

9 kommentarer:

Unknown sa...

Kjempe bra blogg! Veldig bra med smørre tips for oss uerfarne :)

Runar sa...

Bra dag i marka, jeg hadde ganske tråe ski og dårlig glid dog. Vært fra gamledammen til Ulevann,Langvann, Svarthavne, Eiksetra, Tverråsrunden og Goliatrunden. Prøvde kjøre ned fra Marimyr løypa til 800meter'n, men den var som en annen har nevnt ikke kjørt med løype- men skogsmaskin av annet slag. litt rart fordi jeg så på skisporet.no fler ganger da den ble kjørt, vil ikke tro skogsmaskiner har den gps'n på lån fra løypemaskinen, så kanskje den er kjørt i stykker etterpå.
Uansett det går an å komme ned men det var ikke den helt store skiopplevelsen. Å sitte på ned med turheisen er ikke lenger tillat så alternativet for de som skal ned til Åssida er å kjøre ned aron, ikke det helt store det heller med masser av alpinister rundt seg.

Kaptein Knutsen sa...

Vi fikk også en overraskelse i dag da jeg skulle ta heisen ned med ungene etter en fin dag i marka. Det er ikke tillatt lenger som Runar sier, grunnen er sikkerhetshensyn og beredskap, de har ikke lov til å ha tynnkledde svette langrennsløpere i heisen i tilfelle den får driftsstans og man blir sittende lenge før man reddes ned. Løsningen var selvsagt å ploge ned anlegget, det var løst og fint i dag og ungene syntes det var stor stas så lenge det var slakt, men i de bratte hengene gikk vi til fots.

Det er dog trist at man ikke kan ta heisen ned lenger, for det iblant er omtrent umulig (eller farlig) å komme seg ned der når det er hardt og isete. Og løypa fra Marimyr er ikke stabilt nok preppet til at den alltid kan satses på. I gamle dager gikk det jo lysløype opp gjennom turheisen og til Tverken. Den har blitt fjernet og nå mister man altså også muligheten til å ta heisen ned igjen. Et trist apropos til diskusjonen om vei/tilgjengelighet til Landfalltjern. Jeg skal ta en prat med skisenteret og kommunen om dette, men har vel ikke helt tro på noen løsning.

stian sa...

Som Runar sier , flott i dag gitt. Rosin å stå på storsteinsfjell å se 'grauten tjukk'nede i bøgda. Følte det var litt trått i dag jeg også, det glei, men ikke godt nok . skulle ha riktig smurning, men sikkert ikke lagt det på med kjærlig nok hånd...

Gunnar sa...

Finkornet sno.. Vanskelig med glid om man ikke har ski med en fin struktur...

Dagis sa...

Kommentar til bruk av heisen. Vedlig enig i at heisen bør kunne benyttes også for langrennsløpere. At man bli svett av å drive med idrett bør ikke føre til diskvalifisering. En foreløpig fix kan kanskje være å ha med en dunjakke til bruk i heisen? Som man henger fra seg i sekk på en egnet furu. Jeg vil påstå at det er mange alpinister som er tynnkledde i hettegenser året rundt, og jeg tviler på at det foretas kontroll av antrekket til disse før påstigning. Faren med langrennsløpere nedover isete alpinbakker uten hjelm er i mine øyne større enn faren for å fryse i stanset heis.

Hævern sa...

Hei, gladbak var nok kjørt med løypemaskin, men han har hverken hatt skjeret eller plogen ned slik at kun beltene som har vært nedi snøen.

Runar sa...

@Dagis

Jeg har som regel hatt med ekstra klær for nedturen med heisen etter skitur(gjemt bak en trelegg nær heisområdet mens jeg går tur), ikke fordi de som driver heisen sa noe om det men fordi jeg fort fant ut at det blir fryktelig kaldt i tynne skiklær når en også er svett, og ja jeg tenkte på hvordan det ville gå om de fikk heisstans.

Å kjøre ned der på tørrsnø uten is i bakken går greit, jeg har mer hatt hjertet i halsen pga unge alpinister som ser ut til å ha det moro med å snitte en vinglete langrennsløper når de kommer bakfra i stor fart. var vel ei på langrennsski som ble kjørt ned stygt der for få år siden. Er løypa isete og en ikke får sitte på ned pga f.eks sterk kulde, går jeg heller ned og har da med brodder til skoa(racingsko egner seg jo ikke til å gå på isete underlag med). Både jeg og en kamerat har skadet oss ved fall når vi har kjørt ned når det er hard og isete der.

Gunnar Schei sa...

jeg synes Turheisen er flott å bruke for å komme seg inn i marka, og skjønner innvendingene mot å la langrennsløpere sitte på ned igjen. JEg ville nok tenkt annerledes om jeg eide anlegget, men det gjør jeg jo ikke.

Forøvrig har jeg hatt til vane å parkere på Sparavollen og gå derfra, da slipper man den verste stigningen når folk står i bakken og spinner, og så får man noen fine utforkjøringer ned igjen. Spiralen er også fint selv om det blir mange høydemetere opp til Skimten feks. Det er også mulig å parkere i toppen av underlia og gå til Stiboltkrysset.

Uansett: Jeg synes det er mange adgangspunkter til marka.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk