torsdag 15. januar 2015

Oppdatering fra løypekjørerne i Drammen

I dag har jeg prata med Bjørn Ringstad i Drammen kommune. Bjørn melder at Drammen ikke kommer til å kjøre spor i dag eller i morgen så lenge det er plussgrader. De vil vente til det blir minusgrader i løpet av lørdag eller søndag.

Det ligger en løypefaglig vurdering bak dette. Om de kjører i morra så kan det bli ok forhold, men så fort det blir kaldere vil løypene fryse på igjen, og da må man benytte fres for å sette nye spor. Det er ikke nok snø foreløoig til å bruke fresen - dermed venter løypemannskapene på kulde og tørr snø.

Man tar sikte på å kjøre løypene langs skogsbilveinettet i første omgang. Muligens blir det satt scooterspor opp til Skimten.

Oppdatering spor:
Det er satt spor fra Eggevollen til Eiksetra. Her er det litt varierende forhold fra til Sauehøgda. Videre opp til Svarthamna. Her er det ganske bra helt øverst.

Det er nå ca 1,5 grader, våt nysnø. Jeg anbefaler VR55 eller VR60 på dette føret.

6 kommentarer:

Dagis sa...

Har lurt litt på hvorfor de ikke har kjørt noe på Drammenssiden. Og kanskje spesielt hvorfor de ikke har pakket. Veldig kult at du undersøker og formidler videre.

Gunnar Schei sa...

Takk or det Dagis :)
Ringstad pleier å ringe når t er noe spesielt

Kristine sa...

Tenkte å ta meg en tur i kveld med hunden så håper det er fint å gå I Kjekstadmarka til tross for regnet? Eller er det vesentlig bedre fra Martinsløkka/Eggevollen? Klister må vel påregnes i dag. Satse på gamle skiene fortsatt mon tro?

Anonym sa...

Ser ut fra Skisporet.no at det ble preppa på Konnerud Skistadion i går kveld. Har en feeling om at det ikke er sporsatt, noen som vet noe?

IL ROS sa...

Søk på "Skiføret på Konnerud" på facebook...

Anonym sa...

Takk for Facebook tipset; måtte jo ta en tur å teste forholdene; forholdsvis isete og hardt for en lite erfaren skøyter, men kom meg i allefall på ski.
God helg til alle!

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk