torsdag 22. januar 2015

Flotte nye spor på Nordbykollen

Bjørn Ringte meg i dag og fortalte at det har kjørt opp nye spor i "de kanskje flotteste lysløypene i Drammen" - Nordbykollen. Her er det morsomme (og krevende) utforkjøringer og sugende stigninger, så det egner seg godt for trening.

Det har blitt sporsatt med stor maskin og to spor rundt Nordbykollen i lysløypa, samt i en runde ned på Aabeljordet, så her er det en flott rundløype på ca 5 km.

9 kommentarer:

stian sa...

Litt flaut når man bor i Drammen, men hvor er adkomsten til disse løypene på nordbykollen ? Parkering.

Reidar sa...

Tilbake fra to runder i Kollen nå. Fine forhold i "innersporet" rundt. Møtte kun gående. De var flinke og gikk i midten. Forhåpentligvis blir det færre gående desto fler som går på ski.

Parkering: Tvers over Buskerud blikk på Eikhaugen. Det er kjørt gode løyper på jordene bort (hodelykt på kveld er lurt). Jordene pluss to runder i Kollen er ei drøy mil.

Søk opp Facebook-gruppa "skiløyper på Åskollen", gode oppdateringer :)

Anonym sa...

Gående ødelegger skigleden der, holder meg unna de løypene.

Gunnar Schei sa...

jo flere som går der på ski, jo færre vil gå der på beina :)

Unknown sa...

Takk for tips/parkering!

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Takk for tips. Kanskje man skulle testa Nordbykollen for en urban skiopplevelse. Har bare vært der på sommerstid, det har liksom ikke vært nødvendig å oppsøke de løypene når man har perlene Skimten/Tverråsen/Storsteinsfjell "rett bak huset".

Anonym sa...

Noen som vet om/når det vil bli kjørt løype fra marivann og ned til skytebanen/800 meter'n og på denne?

Anonym sa...

Så flott med spor rundt Nordbykollen. Her er det fin tilgang både fra Åskollen (Brønnbakken og Pedros vei) og Hedensrud (Ulvekula), men det er desverre lange tradisjoner med fotgjengere som helst går i skisporene. Det gjelder å være tidlig ute :-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk