mandag 31. mars 2014

Fantastiske skiforhold!

Undertegnede var ute på ski i går, og la turen til Kanada, fordi det var mange kommenterer på at forholdene er gode. Riktignok måtte man bære skiene de første 500 m, men etter det var det bra. Det ligger ca 80 cm snø i løypene her, og det er fine spor. Stort sett så ligger sporene i skyggen mesteparten av dagen, så det er ganske skarpt føre. Gikk Kanada-Ulafoss-Fallet-Ulafoss-Nykjua-Saga-Nykjua-Kanada. Årets desidert beste skitur! Møtte totalt 2 andre skiløpere..

Jeg anbefaler flere å ta denne turen neste helg, det er meldt kaldt om natta, og Lier kjører Kanada-Eiksetra på fredager.

Smøring er grunnklister+universalklister, men selv går jeg mest på blanke ski om dagen, særlig når gliden er så god som nå.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du sier du bruker blanke ski, mener du at du går fristil med skøyteski eller staker du hele veien på turen tur retur kanada-fallet-nykjua-saga med klassiskski? Må bli tungt opp til nykjua og tilbake igjen fra saga...

Anonym sa...

Ja utrolig flotte forhold. Har smurt med universal, men på sen ettermiddag når solen forsvinner blir det veldig fort blankt og hardt i sporene, og universal gir dårlig feste. Noen som har erfaring med annet klister som fungerer bedre?

Gunnar Schei sa...

min erfaring er at universal funker bra på blankere spor så lenge du har skikkelig med grunnklister i bånn

blanke ski: Klassiskski uten smøring, dvs at jeg staker hele veien. Litt tungt opp til Nykjua, men veldig greit opp fra Saga. særlig når det er så god glid som på søndag :)

Stein sa...

Når det gjelder klister, er min erfaring at det som heter Silver Universal fungerer vesentlig bedre enn ren Universal. Det takler både blanke og myke spor

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk