fredag 16. desember 2011

Mange nye spor!

Da er det snart helg, det er lett snøvær og -2 grader.

Lier kjører i dag løypene fra Eggevollen via Eiksetra, til Skimten. Det kjøres og så på Tverråsen og runden på Storsteinsfjell. Sistnevnte kjøres for første gang i år, så her vil det være varierende. Det vil også kjøres over til Lelangen Saga og videre. Men det er tømmerdrift på Åtteskillingsveien fra Kanada fremdeles, så det begrenser jo muligheten for skigåing.

Drammen kjører ikke på nytt før det kommer mer snø, pga mye is i sporene, i hvert fall i lavereliggende områder. Det høres derfor ut som om Eggevollen er det beste utgangspunktet denne helga, og løypene er jp åpne til Tverråsen og Skimten, så man kan gå mange mil.

Det er ikke så vanskelig å smøre, i går kveld gikk jeg på Rode Multigrade, og det vil fungere godt i dag også. VR50 er omtrent swix sin ekvivalente smøring. Siden tempen varierer litt, kan det være lurt å ha med mykere smøring i sekken, feks Rode Zero eller VR55. Husk grunnvoks i bånn, som smeltes inn, for å forebygge slitasje på smøringen.

God tur!

3 kommentarer:

Fredrik W. Steiner sa...

Takk for en utrolig bra blogg!
Har du noe informasjon fra N.Eiker og løypene rundt Ulevann, Marivann etc.? Ingen oppdateringer på skisporet.no, og synes det er rart om de ikke har kjørt....

Gunnar Schei sa...

nedre eiker er litt tregere i gang ofte, vet ikke hvorfor, kan være klimatisk, at det faller mindre snø nordover og vestover i marka enn i Lier?

De har kjørt lørdag

Gunnar Schei sa...

takk for ros forresten :-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk