søndag 10. januar 2016

Søndagstur i snøværet?

Det har snødd ca 20 cm det siste døgnet og det er mye mer på vei meldes det fra meterologisk hold. Dette innebærer at vi nå nærmer oss en snømengde i maarka hvor de aller fleste løyper snart kan kjøres opp, både i terrenget og langs skogsbilveinettet. Kommer det over 50 cm totalt (nå ligger det bortimot 40 cm oppe på Eiksetra) så vil det aller meste kunne kjøres opp.

I dag tidlig har følgende løyper blitt kjørt:
- Lier: Kanada-Saga
- Lier: Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna
- Drammen: Spiralen-Tverken-Skimten
- Konnerud: Skistadion, Mifhytta og Sagdamrunden
- Vestskauen: Mesteparten av Montebellotraseen

Jeg gikk skirenn i Oslo i går og opplevde ganske ok forhold, men tidvis løse og veldig trått. Det vil nok også være tilfelle i dag.

Jeg anbefaler å gå på ski med en fin struktur, bruk gjerne CH4 glider som fungerer veldig godt på denne typen snø. Blå swix (i tynne lag) vil også gi mer enn godt nok feste.

Forøvrig: Politiet anbefaler de som ikke må ut og kjøre i dag om å bli hjemme. Du skal være godt skodd (4x4) for å feks kjøre opp til Landfalltjern. Men husk at firehjulstrekk ikke hjelper deg ned igjen.

14 kommentarer:

roger sa...

endelig snø nå slipper man og dra helt opp til konnerud selv om at det har vært veldig fint der...

Anonym sa...

Satser på at det kjøres opp fra Galterud i dag.

Unknown sa...

Er det noen som vet om det har blitt kjørt spor på spiralen - tverken?

IL ROS sa...

Når det har snødd 20 cm med florlett snø, og underlaget er så som så, kan man ikke forvente at alt er kjørt opp tidlig på morgenen. Og som det nevnes over her - gratistilbud. Om man ikke er fornøyd, vent et par dager til nedbøren er over, og løypene har satt seg.

Anonym sa...

Fint med oss som går med hodelykt på kvelden at det kjøres sent.

Glenn Østerud sa...

Selvsakt kjedelig at det kjøres sent på en søndag. Men dette er et gratis tilbud folkens. Vær takknemlig for at vi har så mange km med løyper i umiddelbar nærhet. Var ute i går, og snøen som kommer er veldig lett. Bedre at det kjøres sent så det hele kan sette seg. Blir sikkert knall utover uka.

Anonym sa...

Håpet på bedre spor i ettermiddag men det var ikke så mye av det, dessverre, Gikk fra Galterud...

Anonym sa...

Noen som vet om de har kjørt klassiskspor på Ormåsen eller i området Hokksund?

IL ROS sa...

Lier var ute ved Eiksetra 07:24 i dag (så løypemaskina på webkameraet), og da hadde de sikkert kjørt opp og ned til Eggevollen først. Deretter tok de veien mot Svarthamna og så til Nykjua, Kanada og Åsvanna. Disse løypene som ble prioritert først i dag. Vil man gå tidlig å ha nypreppet løyper, får man følge med på hvor maskina har vært/kjører og så velge de stedene, eller vente til mannskapet har klart å rekke over alle løyper...

Anonym sa...

Er løypene innover fra Landfalltjern mot Skimten/Tverråsen gode nok til å legge igjen grusskia hjemme og ta frem godparet?

Axel sa...

Helt enig, slutt å klage. Modum kjører en gang pr uke så da er det bare å oppsøke dere som får oppkjørte spor hver dag..

Gunnar Schei sa...

Ville holdt igjen godparet litt til. Litt grus her og der selv om det er veldig lite

Anonym sa...

Takk for svar - da venter jeg litt med de :)

Anonym sa...

Noen biler med firehjulsdrift er også utstyrt med elektronisk program som besørger automatisk nedbremsing ved kjøring i utforbakke. Men alle biler kan skli ut der underlaget er glatt uansett type hjuldrift og elektronisk hjelpemidler. Som skientusiast skaffet jeg meg bil med 4WD før denne sesongen. Deilig å komme opp uten å ta særlig fart og uten å spinne.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk