mandag 4. januar 2016

Løypemaskiner ruller langs skogsbilveiene

Som dere ser så snør det om dagen! På Eiksetra ligger det nå ca 20 cm snø i terrenget, hvilket er nok til å kjøre med stormaskin langs skogsbilveiene.
Løypeoppdatering:
Som dere ser av det vedlagte kartet så har det på morgenen blitt kjørt fra Eggevollen til Svarthamna via Eiksetra. Det er også kjørt fra Sparavollen til Landfalltjern og videre opp til Tverken på begge sider (både fra parkeringsplassen og via Landfallhytta. Det er også kjørt fra Kanada til Saga via Nykjua.

På sørsida av byen er det kjørt på Konnerud skistadion. Her er det flotte forhold nå i et stadig større løypenett. Det er også kjørt i lysløypa ved Mifhytta.

Smøretips og snøforhold:
Det er nok litt varierende forhold her, men med litt eldre ski vil det helst sikkert kunne bli en bra skitur (typisk vil det ligge litt grus i utforkjøringer hvor folk bremser/ ploger.

Det er ca -8 grader i skogen nå, kaldere jo høyere du kommer. Jeg ville brukt ski med en fin slip og blå swix i dag for en fin skitur.

7 kommentarer:

Kaptein Knutsen sa...

Drammen Kommune har visstnok kjørt scooter/matte helt til Skimten.

Runar sa...

Er det kjørt med stor maskin og sporsetting fra landfallhytta og landfalltjernet til Tverken eller snakker vi kun plankjøring enn så lenge?

Kaptein Knutsen sa...

Ifølge skisporet.no er det kjørt med stor maskin der, pluss deler av ned mot Spiralen (eventuelt så har de også scooter med GPS-tracking nå). Om det er sporsatt vites ikke, men jeg tipper/håper de kun har satt såle.

Vebjørn sa...

Det er ikke sporsatt kun scooter men like over Landfall er det ok. Eiksetra er vesentlig bedre.

Anonym sa...

Noen som har en førerapport fra MIFhytta? Klassisk;)

Bjørn sa...

På MIF-hytta er det kjørt såle, men forståelig nok ikke spor. Fint å gå (mandag), litt grus noen steder.

Hans sa...

Gikk fra Spiralen til Tverken i går kveld kl 20.00. Det er kjørt matte hele veien. Det er altså ikke satt spor. Men fra Stankebakkene er det såpass mange som har gått at det har blitt et naturlig spor. Fine forhold og kun få steder med litt grus.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk