tirsdag 5. januar 2016

Drømmeforhold fra Kanada til Saga!

Det er nå drømmeforhold i Lier, særlig fra Kanada (du må gå noen meter i skogen først, litt lite snø nederst) innover til Nykjua og Saga. Her ligger det på det meste rundt 30 cm snø, det er sporsatt og veldig flotte forhold! Jeg anbefaler dette området nå.

I Drammens løypeteig har de kjørt med stor maskin for å lage såle, og så fort det kommer mer snø vil det bli sporsatt.

I dag har det også blitt kjørt av Modum på Engersetra-Nygårdshøgda. Det er uvisst om det er sporsatt her, men det burde være mulig, snømengdene tatt i betraktning der oppe. Lier har kjørt Eggevollen-Eiksetra og det er kjørt på nytt på Konnerud skistadion.

Det er rundt -10 grader ute nå. Blå swix fungerer fremdeles bra, men blir det kaldere kan grønn swix være noe du bør vurdere. Det er nok lurt å ikke bruke det beste skiparet (dersom du har flere - og det synes jeg man burde ha, hvis man skal få maks glede av ulike snøforhold!), men helelr velge et litt eldre "gruspar" for sikkerhets skyld.

God tur!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er sporsatt Engersetra-Nygårdshøgda. Litt rufsete noen steder.

Runar sa...

Gikk opp aronsløypa og over Langemyr til Tverken og Skimtvarden i dag, retur Bolstadveien fra Tverken. Føret på Tverken og Bolstadveien var greit nok for en første skitur men ikke det helt store, spor på førstnevnte men ikke siste. Langemyr kan man med fordel la være å gå da det er for lite snø og endel vått. Terrenget videre til Skimten mener jeg enn så lenge er for de spesiellt interesserte:)

Glenn Østerud sa...

Tatt i betraktning på hva Runar skriver holder jeg meg i Lier en stund til :-)
Flotte forhold fra Garsjø til Svarthavna, noe mer glissent fra Eggevollen til Garsjø.

Kaptein Knutsen sa...

Takk for info. Hadde tenkt meg til Skimten fra Drammenssiden i morgen men vurderer Lier istedet.

Den fine barfrosten vi hadde forsvant dessverre delvis rett før snøen kom. Det er mye åpent vann og våte myrer under snøen i terrenget nå.

Anonym sa...

Enig med Runar, og synes Drammen kommune har gjort en god jobb hittil. Har lagt et godt grunnlag og fått en fin såle.
Mulig å gå til Skimten fra Landfalltjern, men noe isete - særlig nederst. Stokk og litt stein ovenfor Tverken - humpete.
Men veldig vakkert og eventyrlig! :) - håper på mer snø.
atle

Kaptein Knutsen sa...

Gikk til Skimten likevel i formiddag, mer for naturopplevelsen enn skigåingen. Det var riktig så flott, og strålende vinterstemning oppe på Skimtheia. Nei det er ikke trikkeskinner men det er helt kurant å gå Tverken - Skimten både opp og ned (så lenge man tar det litt pent ned igjen). Oppe i høyden er det også mulig å gå i terrenget utenfor løypesålen som er satt, det virker som frosten i bakken har klart seg bra der.

Per Olav Horne sa...

Fabelaktige forhold på Konnerud skistadion nå.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk