søndag 24. januar 2016

Utfordrende smøreforhold?

Da er det -8 grader i byen, -4 på Konnerud og +2 på Tverken! Det er altså varmere luft i høyde nog kald luft nede i groper, søkk og daler.

I høyden, hvor det er +1 til+2 grader ville jeg forsøkt VR55, Det burde fungere greit. Men om du da kommer ned i kaldere omrpder vil det kladde. Så det kan være vanskelig å finne den perfekte smøringen i dag. Sorry folkens! På Konnerud (-4) er det blå extra som gjelder.

Det er nesten ikke kjørt nye spor i dag, kun ved Mifhytta. Men masse ble kjørt i går så det er fine forhold.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Savnet nesten klisteret på Vestskogen idag. Men varierte forhold her også. Ikke kjørt idag.

Torleif sa...

Rundt sif-hytta kunne man antagelig også hatt tynt lag klister med dekke. Men også ok med voks, mitt tips ville vært vr45 eventuelt dekket med vr40 som siste lag.

Kaptein Knutsen sa...

Plussgrader men enn så lenge kald snø og fantastisk føre i høyden i dag på Skimtheia / Tverråsen / Storsteinsfjell. Kjempeglid i sporene og VR50 ga topp feste uten å gi problemer i kulda lenger ned.

Runar sa...

Snøen var ganske tørr store deler av dagen, brukte VR45 midt på dagen rundt Ulevann og Vrangla og tilbake helt opp til Tverråsmyra hvor det ble nødvendig å legge på litt mykere smøring, derfra og videre Goliatløypa og Kamstrup var det helt nødvendig.

Håper ikke det blir veldig mildt i tida fremover for det er stedvis ikke særlig mye snø å tære på, særlig i Goliat-Marimyr-Kamstrup området. Nydelige løyper på veiene rundt Ulevann/Vrangla.

Gunnar Schei sa...

takk fro kommentarer! selv var jeg kun en liten tur på skistadion på Konnerud og der var det -6... .)

Glenn Østerud sa...

Smurte med Rode Multigrade (lilla), gikk fra Landfalltjern ca 12.00. Hadde faktisk greit feste nesten helt til Vrangen. Da var mye slitt bort. La et lag VR55N, hadde greit feste resten av turen til Tverken. God glid i hele dag.

Anonym sa...

Gikk fint med blå ekstra fra eiksetra til svarthavna på søndag. Må nok klæsje på litt lilla i morgen.

Dagis sa...

Vanskelig å få feste i kveld fra Landfall. Litt isete løyper sliter av voksen raskt. Tipper isklister med dekning er tingen. Satser på det i morra. Hvis kaldt mot kvelden.

Anonym sa...

Gikk på VR50/VR55N på Spiralen i går og hadde bra ski der. Fine løyper i går kveld.

Anonym sa...

Hei
Noen som vet hva som har skjedd med XCRanking?
Ingen oppdateringer siden Birken i fjor.
Er denne lagt ned? Det er i så fall veldig synd..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk