lørdag 21. mars 2015

Fine skimuligheter i dag

Lier er i gang med løypenettet på morgenkvisten. Det er kjørt Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna. Tverråsen og Storsteinsfjell kjøres snart.

Det er nå -3 grader i skogen og det er meldt kaldt i hele dag. Det betyr at det er skare overalt utenfor løypene. Der hvor sporene kjøres på nytt vil det være gode forhold i dag og jeg anbefaler å legge et tynt lag isklister i bånn. Dette må smeltes inn og avkjøles. Deretter legges det på universalklister. Jeg vil anbefale Rode multigrade klister i dag.

I morgen ser det ut til at det skal komme mer snø... :)

7 kommentarer:

Runar sa...

Fin dag på ski i marka. Alt nedenfor på sydsiden av Tverråsjuvet er hardt isete og lite moro eller trygt å gå på. det var nykjørt oppå Tverråsen og Storsteinsrunden, men ganske hardt er også da det ikke var frest noe særlig dypt, Lier kunne trengt en bedre fres, har mange ganger sett at Drammen antagelig har bedre redskap for å "myke opp" knallharde løyper. Uansett glad for at de kjører opp løypene fortsatt!
Multigrade fungerte bra idag men smørninga slites raskt av ved litt ploging nå.

Gunnar Schei sa...

må slutte og ploge Runar! :)

Skiføret på Konnerud - Ronny sa...

Vil først takke for en meget fin blogg Gunnar. Særlig smøretipsene fra deg og de i kommentarfeltet har for meg og flere på Konnerud vært til stor nytte.

At det jevnt over ikke freses så dypt i Lier sitt løypenett er nok mye av grunnen til at det fortsatt er bra skiføre der og ikke i noen av Drammen kommune sine løyper i Finnemarka. Det er nok bevisst og ikke utstyret. For den såkalte dypfresingen "roter" og sender varme ned i snøen, som gir en lignende effekt som å grave i hagen. I Vestskogen i går, ble det preparert uten bruk av hovedfres og der var det meget bra forhold.

En annen årsak til at skiføret i Drammen kommune sitt løypenett på Konnerud ofte rakner i mars er at flere av de utsatte myrene går opp ved første mildvær. Mye av grunnen til dette er den dårlige eller egentlig mangelfulle grunnprepareringen med scooter og trommel i full bredde når de første 10-15 cm med snø faller. Noe som ville ha sendt kulde (tele) ned i bakken og gitt en god såle til resten av sesongen. Når dette ikke blir gjort vil løypa ved første periode med flere milde netter etter hverandre smelte nedenfra. I tillegg senere i sesongen blir løypene som f.eks i Vestskogen preparert med løypemaskinen i flere bredder alle steder dette er mulig. Hvordan hadde Øyevannsrunden i Vestskogen, som inneholder en rekke myrer vært nå hvis første preparering var etter 40 cm snø og det kun hadde blitt kjørt samme sted med beltene hele sesongen? Det er i hvert fall ikke bare fordi at Vestskogen og at store deler av Lier sitt løypenett ligger i høytliggende områder, som gjør at disse stedene alltid har så mye lengre skisesong enn Drammen kommune.

Anonym sa...

Dette var interessant, Ronny!
Kommunepampen i Drammen har jo "Skiføret på Konnerud" hatt utfall mot tidligere i vinter. Aner jeg en profesjonsstrid?
Det er superflotte bilder du har fra Mjøndalsskauen 19.3.
Hvordan klarte vi oss før Schei og "Skiføret på Konnerud" startet sine tjenester?
Flott at dere opprettholder det innarbeida navnet Dalen parkering. At pampene i Drammen plutselig kaller stedet Olsrud og innfører svindyr parkering er dypt irriterende!

Skiføret på Konnerud - Ronny sa...

Jeg tror det mer handler om viljen til å levere best mulig skitilbud og lengst mulig skiføre til kommunens innbyggere. Når det f.eks i Vestskogen har blitt lagd tre nye rundløyper i turnettet på 3-4 år etter at Sande kommune satte bort hele ansvaret til idrettslaget, har man jo noen tanker hvis det samme hadde skjedd i Konnerud-området. Nå er det egentlig bare en skikkelig rundløype i Drammen kommune sitt løypenett (Sagdamrunden). At det ikke har blitt lagt ned mer innsats for å preparere f.eks de 777 m mellom ballbingen på Drafnkollen og Austad Skog i Strømsåsen, slik at man får en runde og slipper å gå samme vei opp og ned alle høydemeterne fra henholdvis Drafnkollen og Galterud/Fjell er merkelig når det er en kjerrevei der allerede.

Jeg skal være den første til å skryte når slike ting blir gjort og når de f.eks tar hensyn til mildværet og preparerer om natta/grytidlig om morgen eller pakker løypene helt fra starten av med scooter + trommel.

Godt poeng anonym :) Vi lever nok nå i et informasjonssamfunn hvor kravet etter å få fersk informasjon er helt annerledes enn før. Når noen begynte som f.eks Skiforeningen for en del år siden med løypeinformasjon hver morgen på nett fra hvert område, var nok de med på å sette standarden. For min del og Skiføret på Konnerud siden handler det om å bidra til at flest mulig får lyst til å ta seg en tur på ski :)

Anonym sa...

Torsdag og fredag er det meldt masse snø! Er det nok såle igjen i skauen til at sesongen nå blir forlenget?

Runar sa...

Gikk ut tidlig og har skøyta i terrenget langs Kamstrup til Marimyr og rundtomkring i området Tiuren og over Goliat-Tverråsvann, opp på måneskinsheia og tverråsen. Der var det nykjørte spor:) Var også rundt Skimtrunden og Storsteinsfjell, bra nykjørte løyper der også, men det var det samme sug i snøen som siste tida. Det beste var å gå i terrenget med bedre glid, det er også vesentlig mer moro og utfordrende å skøyte der enn i løyper.
Idag har jeg skjerpa meg og bare ploga l i t t, Gunnar!:)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk