onsdag 11. mars 2015

Drammen er ferdig for sesongen

Da er det dårlige nyheter fra Drammen: Løypekjøringen er over for i år. Grunnen til dette er at det er lite snø, bare flekker og is, og man er redd for å skade utstyret. Muligens vil det bli kjørt før helgen, men det er usikkert.

Da får vi bare takke løypemannskapene i Drammen for flotte løyper denne korte sesongen.

Øvrig løypenett vil bli preparert noe lenger, særlig de høyereliggende områdene og skyggesiden (feks i Lier) vil holde seg ennå en stund.

I dag har Lier kjørt Eggevollen-Eiksetra-Svarthamna-Tverråsen og Storsteinsfjell. Nedre Eiker har kjørt Ulevann-Vrangla rundt og ned til Sandungene.

Det er varmt vær og klisterføre. Fra morgenen bør man bruke Swix vm universalklister, utover dagen kan Rødt klister være bedre.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er nitrist, Gunnar! Men du skal ha en stor takk for den informative bloggen din! Jeg er daglig innom i vinterhalvåret for å få nyheter om føret fra deg og de andre bidragsyterne. Håper denne vinteren er et unntak og at det ikke blir slik i årene framover!
mvh Arne, Mjøndalen

Runar sa...

var Ulevannsrunden fra Aron via Langvann,Solvang og Tverråsen og Skimten i dag. Det var kjørt nydelige spor fra Marimyr og hele vien videre. Rode Multigrade fungerte bra en stund men måtte legge på vm universal etterhvert antagelig fordi det ble isete spor når det ble kjøligere utover ettermiddagen. Multigrade var best der det var nyfreste spor, snøen var da grov-is-kornet.

Fok bør være forsiktige i utforbakke da det er knallhardt i løypene nå. Synes igrunn det er godt med snø, bare i bakkene noen steder fra tverken mot landfalltjern er det ren is og skikkelig dårlige forhold.
Vil anbefale folk å gå i terrenget nå, f.eks skøyte som er en herlig utfordring utenfor løypene.

Tviler på at rødt klister vil fungere bra nå fordi løypene er langt fra slushete men heller isete. Det er meldt kjøligere og jeg tror faktisk isklister vil være beste valget mange steder.

Gunnar Schei sa...

takk for info Runar :)

Dagis sa...

Takk for enda en bra bloggsesong Gunnar. Vi kan ikke skylde på deg for at skiseongen ble såpass kort. Jeg har notert meg første skitur fra Landfall 17. januar. I dag er det 11. mars. Det blir snaut to måneder. Jeg gleder meg imidlertid til turer fra Lier-siden og frie turer utenfor løypene framover.

Anonym sa...

Takker superblogg, oppdaget denne for en måned siden, skal jammen følge denne tett neste år :-)

Ser på skisporet.no at de kjørte Bremsarunden ++ igår, skal oppover på hytta til helgen så jeg er spent på hva som venter av skiforhold der oppe.
Drammen syd:
http://skisporet.no/buskerud/drammensormjondalsskauenvestskauen

IL ROS sa...

Drammen har kjørt fra Landfall-Tverken-Skimtrunden nå.

Anonym sa...

Takk for i år!
Savner snøen allerede.. :-\

Mvh
Jon-Terje, Drammen

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk