søndag 15. mars 2015

Flotte forhold i høyden!

Rapporten i dag er veldig lik den i går:

- Lier har kjørt nesten alle sporene i Eikseterområdet (Eggevollen-Svarthamna-Tverråsen-Storsteinsfjell. 
- Nedre Eiker har kjørt fra Ulevann til Marimyr og Vrangla rundt samt ned til Langvann og til Sandungene.

På Konnerud er løypene ved Mifhytta kjørt. Det er også kjørt på Vestskauen i Sande.

I tillegg er det kjørt oppe på Breili.

Det er nå ca + 2 grader og sol. Det har vært frost i natt, så forholdene holder seg bra.
Smøretips: Isklister i bånn og swix VM universalklister på toppen vil gi bra feste. Ski med grov slip en en stor fordel for gliden.

8 kommentarer:

Stein B. sa...

Årets aller flotteste skihelg i marka! Forholdene rundt Vrangla ga et adrenalin-kick av de sjeldne :) Takk for supre oppdateringer!

Runar sa...

Lå ute i helga og ser at det er mange som nå velger å gå i terrenget fremfor i løypene, og det er vel så artig. Men det isete skareføret utenfor løypene "spiser klister"..
Var innom løypene på Tverråsen, de var virkelig fine forholdene tatt i betraktning:)

Håkon sa...

Takk for en bra blogg!
Gikk fra Landfalltjern mandag kveld. Begynner å bli litt rufsete til Tverken (noen snøfrie partier og is), men fortsatt mulig å gå. Med grusski er det ikke nødvendig å ta dem av noe sted enda. På Tverråsen har det holdt seg overraskende bra, og fine forhold selv om det ikke var kjørt siden søndag morgen. Det er ikke over enda!

Runar sa...

Gikk idag fra Aronsløkka med skia på sekken opp til Langemyr hvor de kan tas på. Så til Tverken, Tjuvtjern,Tverråsrunden - som var eneste nykjørt - Storsteinsrunden, Skimtvarden og en runde til på Tverråsen, Skimtrunden og sluttlig via tverken til Goliat og Marimyr-kamstrup, Langemyr.
Seriøst sirup-føre, også der det var nykjørt, fordi det var varmt i lufta antagelig. Jeg synes det minker raskt på snøen nå og lurer på om det blir kjørt noe mer fra Lier i det hele tatt. Opp mot Skimten er det noe stein og bart i løypa noen steder, usikker på hva de er villig til å kjøre maskinen over. Turen over Goliattraseen tok jeg bare for å ha gjort den for siste gang i år, det er knapt spor igjen, men det har sin sjarm å gå på sånne siste rester av skiløype synes jeg, med småbekker og åpent myrvann innimellom:)

Isklister og Vm-universal fungerte greit, mulig det var på grensa til rødt klister utpå dagen.

Kaptein Knutsen sa...

Takk for entusiastisk hands-on-rapport, Runar! Jeg prøver meg en tur i morgen eller fredag.

Runar sa...

Gikk ut for å tyne skisesongen litt til også i dag. Opp til fots med skia på sekken på snøfrie stier øst for aronsløypa til Langemyr, og på med ski der. Det var harde isete løyper til Tverken. Ble dermed litt betenkt med tanke på å gå videre, og ble sittende i sola der en stund og drikke meg til litt mer mot(sterk kaffe).
Straks jeg rundet hjørnet på Tverken ble jeg møtt av nykjørte spor nordfra, herlig! Lier har tatt jobben tydeligvis, og resten av turen ble gått i finfine løyper(jada, alt som har med snøkvalitet å gjøre nå er relativt)Skimtenrunden-Storsteinsrunden-Tverråsrunden og tilbake til Tverken.
Klarte ikke la være å prøve sjarmørrunden Goliat-marimyr-Kamstrup-Langemyr som sist. Vel, den fungerer - og antagelig noen dager til for de spesielt interesserte, man kommer fram, bare se opp for steiner her og der, innlagter hinder i form av åpen myr og vann:)
Det fine er at man går ikke akkurat i kø da....
Anbefales.

Kaptein Knutsen sa...

Jeg så på LierSki at de hadde preppa for både klassisk (enkeltspor) og skøyting stort sett overalt i dag, så jeg tok en ettermiddag med skøyteskia og ble ikke skuffet. Ganske rufsete fra Landfalltjern, men som Runar sier, helt nydelig preppet fra Tverken og over Tverråsen, Storsteinsfjell, Skimtrunden. Ganske trått føre og noe bløtt enkelte steder, men veldig deilig å få en god skøytetur i markas flotteste løyper! Stor takk til Lier Kommune!

Anonym sa...

Er det noen som vet om det fortsatt er mulig å gå på ski på skistadion på Konnerud? Skjønner forholdene er mer rufsete enn vanlig, men spørsmålet er mer om det er fullt førefall.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk