tirsdag 3. mars 2015

Påskeforhold i marka

Det er påskeforhold i marka om dagen, med noen plussgrader, sol og grovkornet snø. Dette betyr klisterføre, jeg vil anbefale Swix VM-klister eller Rode multigrade klister.

Drammen har i dag kjørt Sparavollen-Tverken-Kamstrupen-Skimtrunden.
Lier har kjørt fra Eiksetra til Saga, Kanada og ut til Fallet.
Modum har kjørt det meste, både Kluftetangene-Sponevollen, samt Hovlandsfjell og Heståsfjell.
Nedre Eiker har kjørt Ulevann-Vrangla rundt og ned til Sandungene.
På Konnerud har det kjørt skistadion og rundt Mifhytta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Swix silver universal fungerte sånn passe bra idag,minst bra på Tverråsen og øvre omegn, bedre fra landfalltjern til omtrent tverråsjuvet.

IL ROS sa...

Jeg brukte KR30 isklister, krystall.
Det funket veldig bra i dag, litt glipp i de bratteste bakkene. Gikk Tverrås, Skimtrunden og Storsteinsfjell som ikke var kjørt i dag (untatt Skimtrunden).

Anonym sa...

Har løypekjørerne sluttet å lage nye løyper i strømsåsen ? Hellashytta-Konnerud er heller ikke kjørt til tross for at det er mye snø. Isete løyper er livsfarlige for ikke - eliteløpere som meg :). Valgte tur med joggesko i går og traff en skiløper som stoppet opp før han skulle kjøre ned til Galterud. Der er det for glatt og hardt til å få ploget så han snudde.

Runar sa...

Var på tur fra Gamledammen via Langemyr og Tverråsen, Storstein og Skimtrunden utpå dagen. Det var strøkne forhold på Tverråsen og Storstein, kjempetakk til løypekjørererne for god jobb med å frese opp løypa:)
Skimtenrunden var som vanlig noe mer glasert i spora i sydlige delen pga at sol-påvirkninga er større der, men like fint var det.
Stor stas at det er så gode forhold i høyden!
Brukte swix vm-universal, den iset en del da jeg kom i høyden. La på kx40s på Storstein og det fungerte bedre.

Anonym sa...

Hva tror dere om universalklister oppå isklister fra Kanada lørdag morgen hvis været fortsetter som nå? (Trimklassen i Ulveløpet med barn)

Anonym sa...

@anonym
Min antagelse er at universalklisteret til swix f.eks vil fungere bra fra Kanada og innover på Lørdag,med isklister som du nevner under for slitestyrke. Det er meldt over null grader og snøen i området der oppe er ikke lenger finkornet og tørr da det ligger relativt lavt.

Torleif sa...

Ser ut som maskinen til nedre eiker har stoppa inne ved solbergvann for to dager siden. Har den havarert?

Hadde tenkt meg en langtur fra landfalltjern innover mot ulevann, vrangla etc i kveld. Noen som vet forholda der nå?

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk