lørdag 28. mars 2015

Nye løyper lørdag morgen

Hei alle skiløpere!  Idag er det en helt fantastisk vinterdag ute, dere må ut på ski om dere har muligheten!

I dag har Lier kjørt spor fra Eggevollen-Eiksetra og Svarthamna samt oppe på Tverråsen og Storsteinsfjell. Her er det fine forhold.

Det har vært minusgrader i natt og da blir det isete siden det var plussgrader i går. Men nå er det plussgrader igjen stort sett hele veien, og det vil stige utover dagen.

Smøretips: Nå tidlig på morgenen vil det fungere greit med tørrvoks i nykjørte spor (feks VR55N med grunnvoks i bånn). Om et time eller to og utover dagen (og i spor som ikke er kjørt på nytt) vil jeg anbefale klister, fordi det vil holde bedre. Jeg hadde veldig gode ski med en grov slip og Rode silver i går. I dag vil jeg velge Swix KX40S. Silver universal vil også fungere. Det fine med silverklisterne er at det tåler blanding av grovere og finere snø.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempebra skiføre i går med zero ski på beina. Det går vel ikke i dag siden det har vært kulde i natt

Runar sa...

Bra vær og fint i marka i formiddag. Drammen hadde av ukjent årsak ikke kjørt i dag, det hadde vært bra om de gjorde, Lier derimot hadde som vanlig gjort en flott jobb på Tverråsen og Storsteinsfjell!
Swix universal silver var sånn ymse, hadde masse lugging og kladding hele veien, tror voks hadde fungert deler av turen. Blir aldri klok på skismurningens mysterier:)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk