fredag 6. februar 2015

Værskifte og nye spor

Nå er det værskifte på gang, de fleste har vel fått med seg at stormen "Ole" er ventet inn over vestkysten av landet utover kvelden og i morgen. Vi ligger i le av fjellene her i øst, men likevel vil det kunne komme mye vind og store temperaturendringer. Allerede nå ser vi at det er mange varmegrader på toppene, mens det fremdeles er minusgrader i groper og søkk.

Akkurat nå er de +4 grader på Skimten og -2 på Garsjø. Dette gjør at smøring er en utfordring. Selv ville jeg valgt blanke ski akkurat nå, og satset på stakestyrken. Dersom du heller vi forsøke å bruke festesmøring vil jeg anbefale å bruke et silver universalklister - disse tåler blandingssnø og kan fungere godt i overgangen mellom kald, finkornet snø og varmere grovkornet snø. Swix KX45 vil kunne fungere bra i dag, muligens Rode Silver også. Men det blir ikke lett å finne smøring som kan fungere i alle variasjoner i dag. Legg på grunnklister i bånn, som smeltes inn og avkjøles, og så relativt tynt oppå.

Husk at du ikke skal smøre klister like langt fram på skiene som voks, fordi klister er tjukkere og subber lettere. Bruk typisk 0,3-oppmerkingen på skiene for klistersonen. Hvis skiene dine ikke er oppmerket med smøresoner tilpasset din vekt, bør du sørge for å få gjort dette. Alle butikker som kan ski tilbyr dette.

I dag har Drammen kjørt hele hovedløypenettet fra Spiralen til Tverken og Skimtrunden. Lier har kjørt Eggevollen-Eiksetra, mens Modum har kjørt i området Engersetra-Nygårdshøgda. Nå som det er værskifte og varmt vær på vei inn vil det erfaringsmessig bli kjørt mindre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Greit nok Gunnar du liker kanskje ikke Skimtrunden, men å omdøpe den til Skitrunden er vel å ta i? ;-)

Gunnar Schei sa...

huff!! også jeg som er så glad i Skimtrunden :))

Hævern sa...

Gikk fra aron og rundt ulevann, opp dritarbakkene og rundt vakkertjern/tverråsen i går kveld.. flotte løyper overralt...rundt ulevann var det nesten ingen hadde gått og møtte kun 1 på ulevann...Derimot hva skjer rundt tverråsen?? Vet folk ikke om andre løyper?

Var nydelig føre og vr40 føre...

Torleif sa...

Hævern: Hadde samme opplevelse på torsdag kveld med nesten samme løype.. landfall-kamstrup-ulevann-langevann-svarthamna-eiksetra-tverråsen. Møtte kun et par stk før jeg på tverråsen møtte minst 15 ;-)

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk