fredag 13. februar 2015

Mange muligheter for en tur i helga

Da har det blitt kjørt opp ganske mange nye spor fredag formiddag:
- Drammen har kjørt Spiralen og opp til Tverken og videre til Skimten og Skimtrunden
- Lier har kjørt Eggevollen-Eiksetra-Tverråsen, samt fra Sjåstad/Avdal og opp til Garsjø. Kanada-området ble kjørt i går.
- Nedre Eiker har kjørt Ulevann-Marimyr, samt Vrangla rundt og ned til Sandungene
- Modum har kjørt Engersetra-Nygårdshøgda-Dypingen (så her er det link til Nedre Eiker og resten av løypenettet)

På Konnerud har de kjørt på Skistadion. De er også i gang på Bremsarunden og sporene som kobler seg inn der.

Det er nå temperaturer på begge siden av 0 i skogen. Men dete r stort sett en litt grovere snøtype - som blir lit tkomplisert av at det snør lett for øyeblikket. Jeg ville ha satet på KX45 silver klister som fungerer på blandingsføre. Universalklister kan også være bra med vær obs dersom det ligger nysnø!

6 kommentarer:

Aud sa...

Er det noen som kan anbefale en rundtur på ca 15-20 km med utgangspunkt fra P-plassen på Ulevann? Evt om noen har link til et kart over området?

Runar sa...

@Aud

Prøv runden Ulevann-Solbervann-Mellomdammen-Vrangen(løypa går over isen, den er helt trygg nå)-Solvang-Svarthavna-Langvann-Ulevann. Turen kan selvsagt gåes andre veien også. mener det må bli ca 22km+
Turen kan kortes inn til omtrent 13km ved å gå ut i nordenden av Vrangen og rett til Svarthavna istedenfor om Solvang. Det er ganske godt skiltet ved alle løypekryss.
Gå inn på skisporet.no og søk på finnemarka så vil du kunne forstørre opp kartet og se på løypene i området du tenker å gå i.

Aud sa...

Takk for det Runar! Ut og teste nye, og for meg ukjente, løyper i mårra:)

Runar sa...

Liten korreksjon, den lengste runden jeg oppgav er på ca 15km, ikke 22
Det er mulig å legge til litt lengre tur i noen kryss underveis selvsagt, f.eks om Vrangla på vei til/fra Ulevann istedenfor rett via Langvann.
Hyggelig at du gjør deg kjent i marka, mye pent å se her:)

Aud sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Vebjørn sa...

Du finner løper på http://skisporet.no/buskerud/finnemarka

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk