onsdag 18. februar 2015

Mildvær, men mange muligheter!

I dag har Drammen kjørt SPiralen-Landfalltjern-Tverken-Skimtrunden. Lier har kjørt fra Kanada til Fallet og tar med nok turen helt ned til Saga, i det minste.

I går ble Eikseterområdet kjørt etter snøfallet og Nedre Eiker kjørte i Ulevannsområdet. Så her ligger mulighetene åpne.

I går kveld gikk en en 3timerstur med utgangspunkt i Ulevann. Oppe på 500 moh er det MYE mer snø enn man skulle tro! Både på Eggevollen og de øvrige områdene som ligger rundt 400 moh har mye mindre snø. Flott forhold oppe i høyden altså. I går kveld var det tilnørmet tørrføre.

I dag er det langt varmene (og slik vi vet være fram til i morgen kveld om vi skal tro værmeldingene). Dette betyr at snøen endrer karakter ganske raskt. Men uansett så ville jeg valgt en klistertype, gikk i går på KX40s - mitt nye favorittklister! Anbefaler det i dag også. Tror de fleste silver-varianet av klister vil fungere godt i dag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg gikk Årkvisla-Landfalltjern-Skimtrunden i dag morges. Nykjørte spor. Vanlig universalklister fungerte helt fint nesten overalt. Ikke perfekt, men helt fint.

Anonym sa...

Jeg gikk på tape igår fra Gamledammen inn kamstrup-ulevann-vranglarunden-solvang-tverråsen. Det var nysnø da helt frem til ulevann hvor det var nykjørt. Hadde mye kladding der det var nysnø, har bare brukt tape få ganger før men visste ikke at det kunne kladde i det hele tatt. Fler med den type erfaring? Ble bedre da jeg la vr50 oppå.I dag har jeg lagt på vanlig universalklister og håper det vil fungere i høyden også.

Gunnar Schei sa...

aldri prøvd tape, tar heller et par minutter og smører skiene :)

Anonym sa...


hvorfor står det Ulevann på skiltene og Urdevann på kartene?

Runar sa...

Veldig mildt i marka i dag, snøen synker dramatisk fort sammen nå. var heldig og gikk Kamstrup-Goliat-Tverken som en av de første idag,løypene var faktisk nykjørt og jobben var godt gjort, det er veldig tynt med snø men Drammens løypekjører hadde gjort gull ut av gråstein idag! Bare å bøye
seg
i hatten. Takk!:-)
(Gikk den runden to ganger da det var beste løypene i dag)
Var om Tverråsen også, ikke nykjørt der.
Gått med universal swix, det sitter relativt greit men en del glipptak også, mulig det var for våte løyper for den...

Anonym sa...

Til "Anonym" om navn på Ulevann/Urdevann.

Det er fordi den lokale uttalen av "RD" her er "L". Så på de offisielle norgeskartene så staves det Urdevann. Men lokalt uttales dette Ulevann (med tjukk L) - og derfor brukes Ulevann på lokale skilt og i lokal omtale.

Anonym sa...

Mer: for de som måtte være interessert i gamle stedsnavn osv ;-)

Den språkhistoriske forklaringen er:

I navn som inneholder ord som skard og urd, som etter rettskrivningen også kan skrives skar og ur, skal en i regelen bruke formene med rd dersom navnet uttales med tjukk l av gammalnorsk rð. Når for eksempel gårdsnavnet Trappeskar(d)et uttales med tjukk l i etterleddet, skriver en etterleddet -skardet med rd, ikke -skaret.
(Kilde: http://www.sprakradet.no/Tema/Stedsnavn/Skrivematen-av-stedsnavn/Regler-for-skrivematen/)

Anonym sa...

Takk for informasjonen. Prisverdig at man forsøker å holde i hevd språk, kultur og dialekt, men i dårlig vær med slitne knær, manglende orienteringsevne og begrenset filologisk kunnskap, kan det vel lett bli mye forvirring. Prinsippet bør vel være at skilter benytter samme navn som stedet det henviser til? Det blir for dumpt om vi må benytte lydskrift på skiltene.

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk