mandag 9. februar 2015

Når blir det kjørt på nytt?

Det er mange varmegrader ute, og det minker litt på snøen. Under slike forhold pleier løypemannskapene å være litt tilbakeholdne med å sette nye spor, særlig siden det ikke er mye snø i skogen. Sannsynligvis vil hele løypenettet bli kjørt på nytt når vi får nattefrost igjen (om et par dager ser det ut til), slik at den tørrere og mer finkornete snøen som ligger under kan komme fram og gi gode forhold igjen.

Slik det er nå så m man enten stake på blanke ski eller bruke klister. Isklister i bånn (som varmes inn og avkjøles) og universalklister oppå er ganske slitesterkt. Som grunnklister kan man også bruke grønn klisterspray, men det er ikke like slitesterkt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hva med bruk av zero ski i strømsåsen?

Vebjørn sa...

Fine spor på Solbergsiden. Vrangla runden og langvann er nylig kjørt opp og det var lite bøss i sporet.

Anonym sa...

Hva hadde du under skiene Vebjørn?

Vebjørn sa...

Hadde klister swix KR60. Mulig noe annet funker bedre. Blandingsføre våt snø, finkornet og glasert. Ble mye staking..

Ettermiddagssol mot Svarthamna

Ettermiddagssol mot Svarthamna
En vårdag (?) i april

Bloggurat

Bloggurat

Bloggarkiv

Om denne bloggen

Skiføret i Drammensmarka er en blogg om nettopp skiføret i Drammensmarka. Fra tid til annen legger jeg inn turrapporter, turforslag o.l. Men i hovedsak er bloggen en hjelp til de som vil vite om forholdene i Drammensmarka.

Jeg poster hver dag det er endringer i forholdene, slik at du kan være trygg på at informasjonen er oppdatert. Siden jeg ikke har anledning til å løpe rundt i skogen hele dagen, baserer jeg meg ikke bare på egne observasjoner, men også på løypetelefonen og tips fra andre skiløpere.

Følgere

Bidragsytere

Google søk

Tilpasset søk